Πωλούσε τα στοιχήματα...«100 ευρώ για κάθε ‘σιγουράκι’»

elas.lyste__blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Ο 27χρονος από την Κω, κάθε φορά άνοιγε διαφορετικό προφίλ Facebook, προκειμένου να μην γίνεται αντιληπτός από τα θύματα, και να δυσχεράνει τον εντοπισμό του.

Ο «στοιχηματζής» πωλούσε... πετυχημένα προγνωστικά αποτελεσμάτων αγώνων μέσω Facebook. «100 ευρώ για κάθε ‘σιγουράκι’» έγραφε στα υποψήφια θύματά του.

Ποδόσφαιρο, μπάσκετ, τένις ακόμη και... γκολφ ήταν το «φόρτε» του όπως διαφήμιζε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης προσελκύωντας τους τζογαδόρους χρήστες.

Οι γνώσεις του όμως ήταν «δήθεν» και ουσιαστικά αποσκοπούσε στην απόσπαση χρηματικών ποσών από τους εύπιστους πολίτες, με τα κέρδη του να ανέρχονται σε περίπου 50.000 ευρώ, μέσω προπληρωμένων καρτών, τον τελευταίο χρόνο.

Ο 27χρονος από την Κω, κάθε φορά άνοιγε διαφορετικό προφίλ Facebook, προκειμένου να μην γίνεται αντιληπτός από τα θύματα, και να δυσχεράνει τον εντοπισμό του.

Ο νεαρός που κατηγορείται για απάτη και παράβαση του νόμου για τα παίγνια και τον παράνομο στοιχηματισμό, μέσω διαδικτύου, εντοπίστηκε στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργούν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για την καταπολέμηση του παράνομου διαδυκτιακού στοιχηματισμού.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που παρήγγειλε ο Εισαγγελέας, κατέστη δυνατός ο γεωγραφικός εντοπισμός του στο νησί της Κω, όπου ταξίδευσε κλιμάκιο αστυνομικών της αρμόδιας υπηρεσίας, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής. Από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα που έγινε στον υπολογιστή, προέκυψε η εμπλοκή του 27χρονου στις παραπάνω δραστηριότητες.

Η δικογραφία, που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ παράλληλα εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή του 27χρονου και σε άλλες συναφείς πράξεις.

Πηγή ➤ Thetoc

Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου