Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ Ο Αλβανός "πιλότος" του Παλαιοκώστα - μοίραζε κοκαΐνη σε επώνυμους κοσμικούς της Αθήνας.

elas_lyste__blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Ο 38χρονος Αλβανός που συνελήφθη είχε συμμετάσχει στην πρώτη εναέρια απόδραση των Βασίλη Παλαιοκώστα και Αλκέτ Ριζάι με ελικόπτερο, από τον Κορυδαλλό το 2006.

Ο Αλβανός συνεργός του «ληστή του Διστόμου», Σπύρου Δραβίλα, στην πρώτη εναέρια απόδραση των Βασίλη Παλαιοκώστα και Αλκέτ Ριζάι με ελικόπτερο, από τις φυλακές Κορυδαλλού στις 4 Ιουνίου 2006, συνελήφθη ως πρωταγωνιστικό μέλος εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης κοκαΐνης, κατεργασμένης και ακατέργαστης κάνναβης.

Ο 38χρονος Panajot ή Gentian Papa ή Lelaj, μαζί με τον Σπύρο Δραβίλα, γνωστό ως «καρφάκια», που αυτοκτόνησε τον περασμένο Μάιο κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης κατά την οποία συνελήφθησαν οι Σπύρος Χριστοδούλου και Γρηγόρης Τσιρώνης, είχαν «απαγάγει» το ελικόπτερο απειλώντας τον χειριστή του και το είχαν οδηγήσει στις φυλακές Κορυδαλλού, απ’ όπου είχαν αποδράσει ο Βασίλης Παλαιοκώστας και ο Αλκέτ Ριζάι.

Είχαν στήσει ολόκληρο εργαστήριο ναρκωτικών

Οι δυο τους μία εβδομάδα πριν την απόδραση είχαν κάνει...πρόβα τζενεράλε, νοικιάζοντας το ελικόπτερο πετώντας πάνω από τις περιοχές του Ρέντη, το Ολυμπιακό Στάδιο και το Σούνιο.

Ήθελαν να δουν το εσωτερικό της καμπίνας και να ρυθμίσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες της πειρατείας. Μία εβδομάδα αργότερα, το ελικόπτερο τούς παρέλαβε από γνωστή καφετέρια στον Αγ. Κοσμά, όταν πάνω από την περιοχή του Ρέντη με την απειλή χειροβομβίδας και πιστολιού ανάγκασαν το χειριστή να κατευθυνθεί στον Κορυδαλλό, απ’ όπου απέδρασαν οι διαβόητοι κακοποιοί.

Σήμερα, 9 χρόνια μετά, συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, μαζί με επτά ακόμη άτομα, κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών από την Ολλανδία στην χώρα μας.


Σε εργαστήριο τυποποίησης και νόθευσης που διατηρούσαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 12.673  γραμμάρια κοκαΐνης, 13.940 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα), 9.201,6  γραμμάρια ακατέργαστης  κάνναβης  υδροπονικής καλλιέργειας (skunk), η αξία των οποίων υπολογίζεται στο χρηματικό ποσό του 1.000.000  ευρώ. Κατασχέθηκαν επίσης, μια μεταλλική πρέσα με τα σύνεργα της χρησιμοποιούμενη για την επανατυποποίηση των ναρκωτικών, τα χρηματικά ποσά των 62.900  ευρώ, 100 δολαρίων Η.Π.Α. και 50 λιρών Αγγλίας, τρία αυτοκίνητα, ένα πιστόλι, τέσσερις ζυγαριές ακριβείας και πλήθος κινητών τηλεφώνων.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Άλιμος, Άγιος Δημήτριος, Ν. Σμύρνη, Ν. Κόσμος, Καλλιθέα και Ζωγράφου) συνελήφθησαν οκτώ μέλη της σπείρας, εκ των οποίων έξι υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 23, 29, 30, 36, 38 και 38 ετών και δύο Έλληνες ηλικίας 32 και 40 ετών.
Συνεργοί τους είναι επίσης τρεις υπήκοοι Αλβανίας, που μένουν στην Ολλανδία.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ο ηγετικός ρόλος ενός 36χρονου Αλβανού, ο οποίος οργάνωνε και συντόνιζε την μεταφορά και εισαγωγή στην ελληνική επικράτεια σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών από την Δυτική Ευρώπη, συγκεκριμένα από την Ολλανδία, σε συνεννόηση με συνεργούς του που έμεναν εκεί. Στη συνέχεια αποκαλύφθηκαν οι χώροι αποθήκευσης και απόκρυψης των ναρκωτικών, δύο οικίες στον Άλιμο, μία εκ των οποίων προορίζετο να αποτελέσει και παράνομο εργαστήριο νόθευσης και επανατυποποίησης ναρκωτικών. Αποκαλύφθηκε επίσης και ο τρόπος μεταφοράς τους, από και προς τους χώρους αυτούς, με οχήματα ΤΑΞΙ, και οδηγούς μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, για να μην κινούν υποψίες.

Από την έρευνα προέκυψαν τουλάχιστον 21 περιπτώσεις μεταφοράς και εμπορίας ναρκωτικών σε διάφορα άτομα σε περιοχές της Αττικής.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί όπλων και περί αλλοδαπών και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα.

H εικόνα του άρθρου είναι από το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Εspresso

Πηγή ➤thetoc.gr




Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου