ΛΑΔΙ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ ρίχνει ο Νταβούτογλου - Εγώ έδωσα την εντολή να καταρριφθεί το αεροσκάφος.

elas.lyste__blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Καθώς τα στοιχεία σχετικά με την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού εξακολουθούν να διαδέχονται το ένα το άλλο, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου έρχεται να βάλει να βάλει φωτιά παραδεχόμενος πως προσωπικά έδωσε τη διαταγή να χτυπηθεί το αεροσκάφος.

Λίγες ώρες μετά το συμβάν ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έλαβε αμυντική στάση κατηγορώντας τη φερόμενη εισβολή στον τουρκικό εναέριο χώρο:

«Δε θέλαμε να συμβεί αυτό, αλλά όλοι πρέπει να σέβονται το δικαίωμα της Τουρκίας να υπερασπιστεί τα σύνορά της. Οι ενέργειες του στρατού ήταν πλήρως σύμφωνη με τους κανόνες εμπλοκής της Τουρκίας».

Ωστόσο πολλά από τα τουρκικά επιχειρήματα και θέσεις έχουν ήδη καταπέσει όπως πχ το ότι υπήρξαν προειδοποιήσεις ή και αυτή ακόμη η παραβίαση. Πάρα ταύτα ο τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου ανέλαβε την άμεση ευθύνη για την κατάρριψη:

«Παρ 'όλες τις προειδοποιήσεις, έπρεπε να καταστρέψουμε το αεροσκάφος. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ακολούθησαν εντολές που δόθηκαν από εμένα προσωπικά».

Στρατής Μαζίδης

Πηγή ➤ Freepen

Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου