"Εσείς οι γυναίκες αφήνετε λεφτά… Τις δοκιμάζαμε να δούμε αν αξίζουν τα λεφτά τους..."

elas.lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Στη  σημερινή συνέντευξη ένα μέλος του οργανωμένου εγκλήματος  αφηγείται με τρόπο αυθόρμητο  τη σκληρή και αμείλικτη πραγματικότητα αυτών  που  διανύουν το δρόμο χωρίς γυρισμό αυτών που εμπλέκονται και ‘βγάζουν’ το ψωμί’ τους από τις πέντε  ‘κλασικές’ δραστηριότητες του οργανωμένου εγκλήματος: πορνεία, ναρκωτικά, προστασία, τοκογλυφία και τζόγο. Είναι φανερό ότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν εμπλακεί με τόση ένταση στις δραστηριότητες  του οργανωμένου εγκλήματος που είναι  ιδιαίτερα δύσκολο αν όχι αδύνατο να μιλήσουμε για κοινωνική επανένταξη . Ο Δρόμος που έχουν διανύσει  είναι τόσο μακρύς που είναι αδύνατο  πλέον να βρουν κάποιο  σημάδι έστω που θα τους βοηθήσει  να γυρίσουν πίσω.

«…Αρχίσαμε τις νυχτοδουλειές με μεγάλη επιτυχία, μυτιάζαμε και μετά βγαίναμε φορτωμένοι με καλά σιδερικά και κάναμε αυτά που πρέπει να κάνουν οι σκληροί άντρες. Για βάλε, από τα 16 και είμαι 39, τόσα χρόνια αυτή τη δουλειά, βέβαια μπαίνω βγαίνω στις φυλακές όπως και οι άλλοι , όμως αυτό είναι αναγκαίο κακό , άσε που γίνεσαι και πιο μάγκας, με μεγαλύτερη πείρα και γνωριμίες με διάφορους ..κατακάθια βέβαια, αλλά χρήσιμοι ως ένα σημείο για να κάνεις τις βρώμικες δουλειές, μετά άμα δεν τον χρειάζεσαι ή σου βρωμάει ότι είναι “ρουφ” τον βγάζεις από τη μέση, φιλικά πάντα.

  Τι δουλειές:
 Αφού όλοι σου λένε τα ίδια, δεν βαρέθηκες να γράφεις τα ίδια; τι δουλειές; να κανένα μαγαζί με γκόμενες, στριπ-τιζ, ξέρεις, εσείς οι γυναίκες αφήνετε λεφτά… σωματεμπόριο εντός και εκτός Αττικής..

 Δηλαδή;
Γκόμενες για κυρίους εκτός Αθηνών, τι δηλαδή; όλα αυτά πάνε μαζί: γυναίκες, κόκα και όπλα…ό,τι θες διαθέτει το μαγαζί..από γνωριμίες άλλο τίποτα. Εγώ έβγαινα και συχνά, και όπως καταλαβαίνεις έχω “φίλους” και από Ιταλία και από Κούβα και από Ρωσία…κατάλαβες; παρανομία με λίγα, αλλά πολλά λεφτά, αξίζει τον κόπο που ρισκάρεις το τομάρι σου. Άσε που όπου και να πηγαίναμε ήταν οι πόρτες ανοιχτές, πρώτο τραπέζι, τα καλύτερα ποτά, την καλύτερη κόκα και τις πιο όμορφες π……, στα πόδια μας ,πριν τις βάλουμε στη δουλειά. Ναι, τις δοκιμάζαμε να δούμε αν αξίζουν τα λεφτά τους ή πήραμε σκάρτο πράμα; τι κοιτάς; καλά που ζεις; σήμερα αυτά είναι που αξίζουν, τις ρίχνουμε και καμία! Εσείς οι γυναίκες θέλετε το ξύλο σας..θυμάμαι μια φορά μια πήγε νοσοκομείο, βλέπεις ο άλλος νόμιζε πως είχε αντίπαλο απέναντι του, όχι γυναίκα.
 Oι μπάτσοι; αυτούς πού τους πας; και δεν μπορείς να τους καταλάβεις κάποιες φορές, άλλες φορές πάλι κάνουν “μπαμ”.

 Όμως τελικά βρίσκονται από πάνω γιατί πάντα υπάρχουν καρφιά που θέλουν να σε δουν στη φυλακή. Aυτό δεν αλλάζει τις δουλειές μας.
 Άλλη καλή φάση είναι να εκβιάζεις, να σπας και τίποτα για να πάρεις λεφτά που χρωστάνε σε άλλους. Σου λένε ρε παιδί μου: «πόσα θες για να πας να σπάσεις στο ξύλο τον τάδε;» τι με νοιάζει εμένα ποιος είναι αυτός ; με νοιάζει πως θα πάρω λεφτά και θα κάνω και την προπονησούλα μου. Φυσικά τα τρελά λεφτά τα βγάζαμε από την κόκα. Αυτό το θεϊκό ποτό τρελαίνει τους πάντες, όμως ομολογώ πως αυτό με κατέστρεψε. Δεν ήξερα τι έκανα, είχα παραισθήσεις και νόμιζα ότι με τσιμπάνε φίδια, εφιαλτικά πράγματα που στο τέλος σε κάνουν κουρέλι, όπως είμαι εγώ τώρα. Φαντάσου ότι ήμουν πρωταθλητής, στα 63 κιλά, πολύ γρήγορος ..και τώρα σέρνομαι, εκτός του ότι γυρνάω από φυλακή σε φυλακή.  Όμως η ζωή μου είναι τόσο έντονη και τραβηγμένη.

Έχεις ρίξει σε άνθρωπο;
Όλοι το κάνουν, γουστάρουμε γιατί αλλιώς δεν θα ήμασταν μαχητές, θα ήμασταν γκόμενες. Αυτά είναι μέσα στο πρόγραμμα στο είπα και πριν, αυτή είναι η ζωή μας: γάντια, κλωτσιές, τσακωμοί, κόκα και μπιστολιές… άλλος δεν στα έχει πει; τι κοιτάς;  Έτσι είναι, εκεί γίνονται όλα τα παιχνίδια. Όμως πάντα υπάρχουν οι αντίπαλοι που θέλουν να σου πάρουν τα μαγαζιά, να σε μπιστολίσουν πισώπλατα και να γίνουν αυτοί. Ξέρεις, εμείς τσακωνόμαστε έτσι γιατί παίζουν πολλά και χοντρά λεφτά και αξίζει να σκοτώσεις κάποιο άλλο ρεμάλι, ένας λιγότερος. Και τι έγινε; όμως για σκέψου..αν φύγει από τη μέση; πιο  πολλά λεφτά , περισσότερη δύναμη και όλα στα πόδια σου.
Α;;..τώρα που ερχόμουν, ήθελα να κάνω ένα τηλεφώνημα, του λέω :
«φίλε ; φύγε από το καρτοτηλέφωνο, γουστάρω να τηλεφωνήσω.» δεν μου έδωσε σημασία, ποιόν; Εμένα, που με τρέμει όλος ο Π.του γυρνάω και γω ένα “κροσέ”… και έτσι πήρα τηλέφωνο.

Μια φορά είχαμε πάει σε ένα γνωστό κλάμπ. Στην παρέα ήρθε μια κοπέλα πιτσιρίκα, γύρω στα 20, ήταν η φίλη ενός από την παρέα, όχι γκόμενα. Σε κάποιους από την ομάδα τους γυάλισε, ήθελαν να την πάρουν, να πάει μαζί τους και μετά να της σκάσουν το παραμύθι του έρωτα και μετά για δουλειά, ή εκτός Ελλάδος, αν ήταν ξέμπαρκη και χωρίς μπελάδες από γονείς και έτσι…της έριξε ένας στο ποτό κάτι… σηκώθηκε και με βήμα μεθυσμένου, πήγε στην τουαλέτα, δεν ξαναβγήκε.
Όλοι είναι μπράβοι, ψηλό έως και χοντρό, και εγκληματίες όπως εγώ. Όλοι έχουμε παρασύρει παιδιά, έχουμε καταστρέψει κοπέλες και έχουμε κάνει μανούλες να κλαίνε πάνω από φέρετρα, μαυροφορεμένες. Αυτοί είμαστε και να ξέρεις ότι γουστάρουμε να τα κάνουμε αυτά γιατί έτσι έχουμε μεγαλώσει μες τη βρωμιά και την πουστιά. Δεν ξέρω αν έχω ευαισθησίες, δεν ξέρω αν με νοιάζει για την ίδια  μου τη μάνα, ξέρω όμως πως το να κάνω κάτι σε κάποιον που πρέπει να φύγει από τη μέση με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα το κάνω, γιατί το χρήμα και η εξουσία είναι ηδονή.»

Το bloko.gr, έχει την ιδιαίτερη τιμή να φιλοξενήσει ακόμη ένα πνευματικό έργο του καθηγητή εγκληματολογίας Αντώνη Μαγγανά και της στενής συνεργάτη του, διδάκτορος εγκληματολογίας Δέσποινας Σβουρδάκου, που τα τελευταία χρόνια με τη σκαπάνη της επιστήμης τους ανασκάπτουν το κοινωνιολογικό αίτιο κι αιτιατό στα θεμέλια του ελληνικού εγκλήματος.
  
Αναδημοσίευση απο το Bloko



Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου