Φρίκη: Βίντεο σeξουαλικής κακοποίησης 6χρόνων παιδιών από ζώα μοιράζονταν στο διαδίκτυο Έλληνες παιδόφιλοι.


elas.lyste__blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Ακόμα και οι εμπειρότατοι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έμειναν άφωνοι όταν ανακάλυψαν τα εκατοντάδες αρχεία με το πρωτοφανές και σκληρότατο οπτικοακουστικό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων. Αναπαριστούσαν παιδιά, ηλικίας έως και έξι ετών, σε σeξουαλικές πράξεις με ενήλικες, καθώς επίσης και σε σeξουαλικές πράξεις με ζώα..

Αντικείμενο έρευνας και  παγκόσμιας αστυνομικής επιχείρησης μέσω διαδικτύου έγιναν δύο Έλληνες παιδόφιλοι που συνελήφθησαν για πoρνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου, με εξαιρετικά αρρωστημένα αρχεία παιδιών ακόμα και κάτω των 6 ετών που εμπεριείχαν βιασμούς από άλλους ανήλικους, ενήλικους ακόμα και από… ζώα!

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στο πλαίσιο της προαναφερθείσας επιχείρησης, διενεργήθηκαν διαδικτυακές έρευνες, σε δίκτυο διαμοιρασμού αρχείων P2P, για κατοχή και διακίνηση υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Συγκεκριμένα, κατά τον διαδικτυακό έλεγχο και την ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων της υπόθεσης βρέθηκαν ηλεκτρονικά ίχνη χρηστών του διαδικτύου εντός της Ελληνικής επικράτειας, που κατείχαν και είχαν πρόσφορα προς διαμοιρασμό αρχεία πορνογραφίας ανηλίκων (οπτικοακουστικό υλικό-video).
Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Άμεσα, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξήγαγε ενδελεχή αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα και ταυτοποίησε ηλεκτρονικό ίχνος σε σύνδεση διαδικτύου, που αντιστοιχούσε σε έναν 36χρονο στον Πειραιά.

Ακολούθως, κλιμάκιο αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετέβη την περασμένη Τρίτη στο σπίτι του 36χρονου και παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, διεξήγαγε νομότυπη έρευνα στα ψηφιακά μέσα που κατείχε. Από τον επιτόπιο έλεγχο, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 36χρονου στις καταγγελλόμενες πράξεις και βρέθηκαν εκατοντάδες αρχεία με σκληρότατο οπτικοακουστικό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, τα οποία αναπαριστούσαν ανήλικα παιδιά, ηλικίας έως και έξι ετών, σε σeξουαλικές πράξεις με ενήλικες, καθώς επίσης και σε …σeξουαλικές πράξεις με ζώα!

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα laptop, που θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.
Στη δεύτερη περίπτωση, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε από ΜΚΟ των ΗΠΑ, ότι χρήστες του διαδικτύου εντός της ελληνικής επικράτειας, κάνοντας χρήση 30 ηλεκτρονικών ιχνών, διαπιστώθηκε ότι κατέχουν και έχουν πρόσφορο προς διαμοιρασμό υλικό πoρνογραφίας ανηλίκων.

Τα στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε σχετικό βούλευμα για την Άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Άμεσα διεξήχθη ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων και ταυτοποίησε πλήθος ηλεκτρονικών ιχνών σε σύνδεση διαδικτύου, που αντιστοιχούσε στον 21χρονο.

Σε έρευνα που έγινε χθες στο σπίτι του 21χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις σκληροί δίσκοι (δύο εσωτερικοί και ένας εξωτερικός), καθώς και ένα USB.
Από τον επιτόπιο έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκαν περίπου 50.000 χιλιάδες αρχεία με «σκληρό» οπτικοακουστικό υλικό (φωτογραφίες – βίντεο) παιδικής πορνογραφίας, που αναπαριστούσαν σeξουαλικές πράξεις ανηλίκων κάτω των 15 ετών, είτε με άλλους ανήλικους είτε με ενήλικους.

Επιπλέον, ανευρέθηκε εγκατεστημένο ειδικό λογισμικό, μέσω του οποίου ο 21χρονος είχε πρόσφορο προς θέαση υλικό πoρνογραφίας ανηλίκων προς χρήστες συγκεκριμένης ιστοσελίδας και το οποίο του παρείχε τη δυνατότητα να κρατάει είτε στιγμιαίες απεικονίσεις (print screens) είτε βίντεο από τους τυχαίους χρήστες, που συνδέονταν μέσω της συγκεκριμένης ιστοσελίδας.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα θα αποσταλούν και στις δύο περιπτώσεις, στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή τους εξέταση. Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Υπενθυμίζεται, ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

· Τηλεφωνικά: 11188
· Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
· Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
· Μέσω twitter: @CyberAlertGR

Πηγή ➤news247

Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου