Φωτογραφίζοντας τα Ατελείωτα Ρωσικά Σύνορα.

elas.lyste__blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Το να αποφασίσεις να κάνεις ένα φωτογραφικό project για μια από τις μεγαλύτερες χώρες του κόσμου, δεν είναι εύκολο. Αρκεί να σκεφτείς ότι τα σύνορα της Ρωσίας «ακουμπάνε» πάνω σε άλλες 16 χώρες (χωρίς να υπολογίζουμε την Αμπχαζία και τη Νότια Οσσετία). Η Maria Gruzdeva ωστόσο αποδέχθηκε την πρόκληση και ξεκίνησε ένα ταξίδι που κράτησε τέσσερα χρόνια, προκειμένου να δημιουργήσει το project The Borders of Russia.

Βέβαια ο προγραμματισμός δεν ήταν εύκολος, καθώς τα σχέδια της Maria άλλαζαν ανάλογα με τις διαθέσεις του καιρού, αλλά και τις άδειες που (δεν) έπαιρνε από το κράτος και τον στρατό, προκειμένου να επισκεφθεί ορισμένες περιοχές. «Δεν το σκέφτηκα πολύ όταν αποφάσισα να ξεκινήσω το project» είπε η Gruzdeva. «Το σκέφτηκα σαν ένα ένα έργο που θα συμπληρωνόταν μέρα με τη μέρα και για αυτό κράτησε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Αν το είχα σκεφτεί ολοκληρωμένα από την αρχή, δεν ξέρω αν θα το είχα ξεκινήσει - είναι ένα τεράστιο project».

Σε αυτά τα 4 χρόνια η Maria κράτησε δεκάδες ημερολόγιο, όπου σημείωνε ονόματα και γεγονότα, προκειμένου να μην χαθεί στο μέγεθος του project. «Δεν ήταν μια απλή φωτογράφηση. Περισσότερο έμοιαζε με ντοκιμαντέρ αυτό το project. Για αυτό και κρατούσα πάντα σημειώσεις - δεν ήθελα να χάσω τίποτα. Ήταν ένα καταπληκτικό ταξίδι κι ακόμα και για μένα, μερικά πράγματα που είδα έμοιαζαν να είναι από άλλο πλανήτη».

Φωτογραφίες Maria Gruzdeva








 Πηγή ➤vice

Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου