Ενα Video αφιερωμένο σε όλους τους Αστυνομικούς που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος - για να προστατεύσουν τον πολίτη.

elas.lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Οι νεκροί Αστυνομικοί δεν μιλούν, μπορείτε όμως να μιλήσετε εσείς... οι γονείς τους, τα παιδιά τους, οι φίλοι τους, οι συνάδελφοι που έχετε μείνει πίσω ΖΩΝΤΑΝΟΙ...

(αφιερωμένο με Τιμή σε όλους τους αστυνομικούς και τις Οικογένειές τους)

Επικίνδυνο εργασιακό περιβάλλον και βαρύ φόρο αίματος πληρώνει η αστυνομική οικογένεια και για το γεγονός ότι όλα δείχνουν πως και τη νέα δεκαετία ο αστυνομικός θα κληθεί και πάλι να θυσιαστεί στο βωμό του καθήκοντος, μέσα σε ένα άγριο και άκρως επικίνδυνο εργασιακό περιβάλλον, και ενώ ουδείς ασχολείται προληπτικά και μακροπρόθεσμα με τη θωράκιση του λειτουργήματός τους.

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία σχετικά με το βαρύ φόρο αίματος που καταβάλλει το αστυνομικό σώμα στον καθημερινό αγώνα για την εφαρμογή των νόμων και τη διασφάλιση της δημόσιας ασφάλειας.

Την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα, την περίοδο δηλαδή 2000-2010, καταγράφηκαν 663 θάνατοι εν ενεργεία αστυνομικών από διάφορα αίτια και, σύμφωνα με τα στοιχεία, κάθε χρόνο χάνουν τη ζωή τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους δύο αστυνομικοί, ενώ κάθε μήνα το Σώμα πενθεί το χαμό τριών έως και τεσσάρων ενστόλων που φεύγουν πρόωρα από τη ζωή εξαιτίας ασθενειών ή άλλων αιτίων.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα επίσημα στοιχεία της Διεύθυνσης Αστυνομικού Προσωπικού, την περίοδο 2000-2010 έχασαν τη ζωή τους κατά τη μάχιμη αστυνόμευση δώδεκα αστυνομικοί, ενώ την ίδια περίοδο τραυματίστηκαν συνολικά 2.633 συνάδελφοι. Από τους 1.937 χαμηλόβαθμους τραυματισθέντες, 225 άτομα παίρνουν το επίδομα των 100 ευρώ λόγω του τραυματισμού τους, ενώ το ίδιο επίδομα λαμβάνουν 9 εκ των 216 τραυματισθέντων ειδικών φρουρών και ένας από τους 294 συνοριακούς φύλακες.

Προκειμένου να αναδείξουν την τραγικότητα της κατάστασης προσθέτουν και τα θύματα των τροχαίων, αφού την περίοδο 2000-2010 έχασαν τη ζωή τους συνολικά 166 συνάδελφοι, από τους οποίους οι 11 τη στιγμή που βρίσκονταν εν ώρα υπηρεσίας.

Συνολικά,την τελευταία δεκαετία έχασαν τη ζωή τους ενώ βρίσκονταν στην ενεργό υπηρεσία του Σώματος από οποιανδήποτε αιτία (δολοφονίες εκτός υπηρεσίας, ασθένειες, ατυχήματα στην υπηρεσία ή εκτός αυτής, αυτοκτονίες, αιφνίδιοι θάνατοι κ.λπ.) 663 αστυνομικοί.

+ΑΘΑΝΑΤΟΙ





Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου