Aστυνομικά Τμήματα Αχαίας - τέλος η καθαριότητα...

elas.lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Ασφυκτικά γεμάτα τα κέντρα φιλοξενίας-κράτησης μεταναστών με αποτέλεσμα να προκύπτουν σοβαρά προβλήματα και για την περιοχή μας αφού δεν υπάρχει η δυνατότητα για τους αλλοδαπούς που συλλαμβάνονται χωρίς έγγραφα να απορροφηθούν σε χώρους κράτησης μέχρι να απελαθούν όπως προβλέπεται από την νομοθεσία. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας Σταύρος Τσεκούρας μιλά στο achaianew.gr για το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει και έχει ως αποτέλεσμα τα κρατητήρια των Αστυνομικών Τμημάτων να είναι γεμάτα και η τοπική ΕΛ.ΑΣ. να αναζητά, μάταια,  χώρους για την μετακίνηση των ανθρώπων αυτών αφού οι συνθήκες στα κρατητήρια δεν έχουν τις προϋποθέσεις για την κράτηση τους για πάρα πολλές ημέρες την ώρα μάλιστα που η Α.Δ. Αχαΐας ξέμεινε από συνεργεία... καθαριότητας! Ο κ. Τσεκούρας εξηγεί τι ακριβώς συμβαίνει.

"Είναι γεγονός ότι αυτή την στιγμή υπάρχει μια πληρότητα στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Κόρινθο όσο και στις υπόλοιπες δομές που υπάρχουν στην Αττική  αυτό έχει ως αποτέλεσμα αλλοδαποί οι οποίοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα κρατητήρια της Ασφάλειας Πατρών αλλά και στις άλλες υπηρεσίες να μην μπορούν να απορροφηθούν  και να αναχωρήσουν προς αυτές τις δομές οι οποίες μπορούν να τους φιλοξενήσουν. Καταλαβαίνετε ότι για εμάς είναι ένα επιπλέον πρόβλημα αυτό που έχει δημιουργηθεί και αυτή τη στιγμή αναζητούνται χώροι φιλοξενίας αυτών των ανθρώπων."

Υπάρχουν χώροι τέτοιοι για να μπορέσουν να μετακινηθούν με την υπάρχουσα κατάσταση ;

"Με την υπάρχουσα κατάσταση που επικρατεί δεν υπάρχουν χώροι κράτησης για τους μετανάστες οι οποίοι βρίσκονται στην περιοχή μας και τα πράγματα δυσκολεύουν μέρα με την ημέρα και φυσικά όσο περνούν οι μέρες το πρόβλημα αρχίζει και διογκώνεται και από πλευράς τους γιατί στο χώρο που φιλοξενούνται στοιβάζονται όλο και περισσότεροι και η κατάσταση γίνεται αποπνικτική με όλους τους κινδύνους που μπορεί να εγκυμονεί αυτό σε θέματα υγείας , στην ασφάλεια, στο προσωπικό και σε όλους όσοι είναι επιφορτισμένοι με την κράτηση αυτών των ανθρώπων."

Το πρόβλημα φανταζόμαστε οξύνθηκε μετά και το περιστατικό με την φωτιά που ξέσπασε στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Κόρινθο;

"Από εκεί οξύνθηκε το πρόβλημα είναι γεγονός. Μια πτέρυγα του Κέντρου Κράτησης Μεταναστών της Κορίνθου έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από Μαροκινούς κρατούμενους που έβαλαν φωτιά στο χώρο αυτό. Καταλαβαίνετε ότι αυτή τη στιγμή για να επισκευαστούν οι χώροι αυτοί  απαιτούνται και κονδύλια αλλά και χρόνος, όλο αυτό έχει δημιουργήσει αυτή την κατάσταση και επαναλαμβάνω μέρα με την μέρα το πρόβλημα θα διογκώνεται."

Φτάσαμε κ. Τσεκούρα να μετατρέψουμε τα κρατητήρια σε φυλακές ;

"Όχι δεν φτάσαμε ακόμη σε αυτό το σημείο , όμως η κατάσταση τείνει να οδηγήσει προς τα εκεί, με την έννοια ότι οι χώροι κράτησης αυτών των ανθρώπων δεν επαρκούν αυτή τη στιγμή στις υφιστάμενες υπηρεσίες της Α.Δ. Αχαΐας, καταλαβαίνετε δεν υπάρχει απορρόφηση από άλλες περιοχές  , οι υπηρεσίες της έδρας πρέπει να επωμιστούν το βάρος αυτό της κράτησης των αλλοδαπών , αυτό ως πρώτη προϋπόθεση μερικής λύσης. Φυσικά όμως γεννούνται ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας. Από την άλλη δε υπάρχει πρόβλημα με την καθαριότητα των αστυνομικών υπηρεσιών. Δεν  υπάρχουν συνεργεία που να έχουν αναλάβει την καθαριότητα των αστυνομικών υπηρεσιών  γιατί δεν έχει προχωρήσει ο διαγωνισμός και αυτή η κατάσταση δημιουργεί μεγαλύτερα προβλήματα στις αστυνομικές υπηρεσίες."

Και την ίδια ώρα λοιπόν που δεκάδες μετανάστες βρίσκονται μέσα στα κρατητήρια αστυνομικών τμημάτων της Πάτρας αφού δεν μπορούν να απορροφηθούν όπως αποκαλύπτει στο achaianews.gr ο Πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαιας Σταύρος Τσεκούρας τα αστυνομικά τμήματα της Αχαΐας έχουν μείνει χωρίς καθαριότητα αφού δεν έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός (Στα αστυνομικά τμήματα της Πάτρας υπό κανονικές συνθήκες ανά δεύτερη ημέρα πραγματοποιείται καθαρισμός) .

"Με τη λήξη του έτους έληξε και η σύμβαση η οποία είχε υπογραφεί με το ιδιωτικό συνεργείο καθαριότητας που είχε αναλάβει την καθαριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Αχαΐας. Αυτή τη στιγμή διανύουμε ήδη το πρώτο δεκαήμερο και η καθαριότητα των αστυνομικών υπηρεσιών, πολύ δε περισσότερο αυτών που φιλοξενούν τους κρατουμένους επαφίεται στους αστυνομικούς. Οι ίδιοι αστυνομικοί φροντίζουν να υπάρχει καθαριότητα στους χώρους αυτούς αντιλαμβάνεστε λοιπόν που έχουμε οδηγηθεί. Κάθε φορά που γίνεται ένας μειοδοτικός διαγωνισμός υπάρχουν ακυρότητες , ενστάσεις , προσφυγές. Εάν υπάρξει μια τέτοια περίπτωση μπορεί η διαδικασία να πάρει και δύο και τρείς μήνες . Ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει λύση σύντομα , έστω μια "μεσοβέζικη" η οποία θα διευκολύνει τις αστυνομικές υπηρεσίες. Όσο περνούν οι μέρες το πρόβλημα  της καθαριότητα αρχίζει να φαίνεται πιο έντονα και καταλαβαίνετε πώς το πρόβλημα της καθαριότητας συνδέεται άμεσα με θέματα υγιεινής για το προσωπικό αλλά και τους πολίτες."

Ελένη Παρασκευοπούλου

Πηγή ➤ achaianew

Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου