Κρασί στο γεύμα Ολάντ-Ρουχανι-Η Γαλλία έστειλε ένα έμμεσο μήνυμα ότι δεν είναι διατεθειμένη να κάνει τέτοιου είδους «πολιτισμικές υποχωρήσεις» .

elas-lyste.blogspot


ΛΥΣΤΕ blog ➤

Ένα μίνι διπλωματικό επεισόδιο εξελίχθηκε στο Ελιζέ, το προεδρικό μέγαρο των Παρισίων, με αφορμή την επίσκεψη του ηγέτη του Ιράν Rouhani.

Όπως αναφέρει η Telegraph, στο γεύμα που αναμενόταν να πραγματοποιηθεί για τη επίσκεψη του Rouhani στη χώρα, οι γάλλοι αρνήθηκαν να αποσύρουν το κρασί από το σχετικό μενού.

Σημειώνεται ότι μία ημέρα πριν, η απόφαση των ιταλικών αρχών να «καλύψουν» τα γυμνά αγάλματα λόγω της παρουσίας του ιρανού ηγέτη προκάλεσε έντονο προβληματισμό.

Η κίνηση ωστόσο της Γαλλίας έστειλε ένα έμμεσο μήνυμα ότι δεν είναι διατεθειμένη να κάνει τέτοιου είδους «πολιτισμικές υποχωρήσεις» όπως αναφέρει η Telegraph.

Το γεύμα στο Ελιζέ προς τιμήν του Rouhani ακυρώθηκε τελικά καθώς οι Γάλλοι αρνήθηκαν να ανταποκριθούν στο αίτημα του ιρανού προέδρου να μην υπάρχει κρασί στο τραπέζι και να ακολουθηθεί το πρωτόκολλο μαγειρέματος φαγητού των μουσουλμάνων.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Telegraph, η γαλλική πλευρά πρότεινε μία συμβιβαστική λύση που αντί για πλήρες γεύμα θα περιελάμβανε πρωινό, αλλά η ιρανική πλευρά δεν έμεινε ικανοποιημένη από την πρόταση.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως παρά το «επεισόδιο» οι εμπορικές συμφωνίες που υπεγράφησαν μεταξύ Ιράν και η Γαλλία, με αφορμή την επίσκεψη Rouhani στο Παρίσι, ανέρχονται σε... 15 δισ. ευρώ, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Reuters.

Πηγή ➤ thetoc.gr

Share on Google Plus

Lorentzo

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου