Επιστολή αστυνομικού της ΥΜΕΤ - Μήπως έπρεπε να ξεγυμνώσουν τον αστυνομικό?

elas_lyste__blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Πρόκειται για μια επιστολή που δεν χρειάζεται προοιμιακού χαρακτήρα εισαγωγές. Περικλείει το κεφαλαιώδες ερώτημα, "μήπως έπρεπε να ξεγυμνώσουν τον αστυνομικό; ", καθώς και τα στοιχεία της αμηχανίας, της απόγνωσης και της ανασφάλειας. Αλλά και μια προειδοποίηση. Να μην γίνουν οι ψίθυροι κραυγές...

Είμαι αστυνομικός και υπηρετώ στην υμέτ από το 2000.Είμαι από τα πλέον παλαιά στελέχη της υπηρεσίας αυτής και έχω ζήσει τα πάντα με όλες τις κυβερνήσεις και όλες τις ηγεσίες σε όλες τις δύσκολες καταστάσεις που κλήθηκα να διαχειριστώ.Αυτό που βιώνω τον τελευταίο χρόνο είναι εξωπραγματικό.

Με αφορμή τον τραυματισμό του συναδέλφου μου πριν λίγες μέρες στα λουλουδάδικα και την μετέπειτα αντιμετώπιση του απαράδεκτου αυτού περιστατικού από την ηγεσία της αστυνομίας εκφράζω την δική μου αγανάκτηση αλλά και την αγανάκτηση όλων των συναδέλφων με τους οποίους συνομιλώ.Μπορεί να απαντήσει κάποιος για ποιο λόγο γίνεται ΕΔΕ για την χρήση δακρυγόνων.Επειδή σώθηκε ο συνάδελφος μήπως; Μήπως έπρεπε να τον ξεγυμνώσουνε κιόλας;

Οι εντολές που δίνονται είναι απίστευτες.Κάποιοι θέλουν και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο.Θέλουν δηλαδή και φραγμό να κάνουμε στους διαδηλωτές αλλά όταν τίθεται σε κίνδυνο η ζωή αστυνομικών οι διμοιρίες να μην αντιδρούν.Ας μου πει κάποιος πως μπορεί να επιτευχθεί κάτι τέτοιο.
Η κατάσταση είναι σε οριακό σημείο,οι εντολές είναι ασαφείς και η αφαίμαξη των διμοιριών θα οδηγήσουν σε πρωτόγνωρες καταστάσεις.Το μόνο που ακούω τον τελευταίο καιρό είναι  να ανοίγουμε τους φραγμούς από μόνοι μας.

Δεν έχουμε πρόβλημα με τις διαδηλώσεις και τις διαμαρτυρίες αλλά εφόσον είναι δουλειά μας να βρισκόμαστε εκεί πρέπει να γνωρίζουμε με σαφήνεια το πως θα ενεργήσουμε.
Προειδοποιώ πως εάν οι ψίθυροι γίνουνε κραυγές θα ζήσουμε στιγμές απείρου κάλλους.Τότε θέλω να δω όλους αυτούς που  δίνουν τώρα με ευκολία αυτές τις ασαφείς και παράλογες εντολές."

Πηγή ➤ bloko

Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου