Frontex: Μισό εκατομύριο πρόσφυγες στην Ελλάδα το τελευταίο τρίμηνο του 15.

elas.lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤  Ιδιαιτέρως αποκαλυπτική είναι η έκθεση της Frontex για την κατάσταση στη χώρα μας με τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της συνοριακής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, σχεδόν μισό εκατομμύριο πρόσφυγες και παράτυποι μετανάστες έφθασαν στην Ελλάδα τους τελευταίους τρεις μήνες του 2015, οι περισσότεροι από τους οποίους μετακινήθηκαν βόρεια διαμέσου των Βαλκανίων.

Ο συνολικός αριθμός προσφύγων και μεταναστών που πέρασαν τα σύνορα της ΕΕ,  ανήλθε σε 978.300 το τελευταίο τρίμηνο του '15, ενώ από εκείνους που φθάνουν στην Ελλάδα, κυρίως σε νησιά από τις τουρκικές ακτές, το 46% δήλωσαν πως είναι Σύροι και το 28% Αφγανοί, ανέφερε η Frontex.

Στον αντίποδα η Frontex κατέγραψε μείωση των αφίξεων στην Ιταλία από τη Λιβύη αλλά σημείωσε μια απότομη αύξηση των αφίξεων στην Ισπανία από το Μαρόκο, αν και οι αφίξεις αυτές είναι σε χαμηλό επίπεδο.

Αυξημένος είναι ο αριθμός των εγκλωβισμένων μεταναστών και προσφύγων στα νησιά του βορείου Αιγαίου. Συνολικά, σήμερα στις 9:00, στη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο βρίσκοντα 7.583 πιστοποιημένοι μετανάστες και πρόσφυγες, έτοιμοι να αναχωρήσουν για τον Πειραιά. Αριθμός αυξημένος κατά 40% σε σχέση με την περασμένη Κυριακή, 6 Μαρτίου, που έφτανε τους 5.245.

Συνεχίζονται οι προσφυγικές ροές στα νησιά

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το γεγονός οφείλεται, τόσο στις μειωμένες αναχωρήσεις, όσο και στις αυξημένες ροές από τα απέναντι παράλια. Μόλις το τελευταίο 24ωρό βγήκαν στα νησιά 2.648 άτομα.

Την ίδια ώρα ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που παραμένει εγκλωβισμένος στη Λέσβο, αν και έχει πιστοποιηθεί, σήμερα στις 9:00 ανερχόταν στους 4.833.

Το προηγούμενο 24ωρο και μέχρι σήμερα το πρωί ο αριθμός όσων πιστοποιήθηκαν στο hotspot της Μόριας έφτασε στους 1.266. Στη Χίο, χθες και μέχρι τις 9:00 σήμερα πιστοποιήθηκαν 1.109 πρόσφυγες. Στο νησί βρίσκονται αυτήν τη στιγμή 2.169 άτομα, έτοιμα να αναχωρήσουν. Τέλος, στη Σάμο το τελευταίο 24ωρο πιστοποιήθηκαν 273 νεοεισερχόμενοι, ενώ στο νησί βρίσκονται 581 άτομα.

Πηγή ➤ thetoc

Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου