Σεσημασμένος κακοποιός που αποφυλακίστηκε με τον νόμο Παρασκευόπουλου παρέσυρε με κλεμμένο ταξί αστυνομικό και στη συνέχεια τραυματίστηκε από αστυνομικά πυρά.

elas-lyste.blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Σε διαθεσιμότητα ο Αστυνομικός.

Αιματηρή κατάληξη είχε ο εντοπισμός από αστυνομικούς, ενός σεσημασμένου 40χρονου κακοποιού, ομογενή από το Καζακστάν, τα ξημερώματα στην Καλλιθέα.

Συγκεκριμένα, ήταν περίπου είκοσι λεπτά μετά τη μία τα ξημερώματα Κυριακής, όταν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν ένα ταξί που είχε κλαπεί από τις 27 Φεβρουαρίου να κινείται στην συμβολή των οδών Αγίων Πάντων 85 και Θησέως.

Οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στον οδηγό να σταματήσει για έλεγχο. Ο ένας αστυνομικός στάθηκε αριστερά δίπλα του και ο άλλος στην πίσω πλευρά του οχήματος. Τότε, ο δράστης πάτησε γκάζι και παρέσυρε τον έναν από τους δύο αστυνομικούς, τραυματίζοντάς τον στα πόδια.
Ο άλλος αστυνομικός τράβηξε το υπηρεσιακό του όπλο και πυροβόλησε μία φορά προς το αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα η σφαίρα να εποστρακιστεί στην κολώνα της πόρτας και να καρφωθεί στο κεφάλι του δράστη, τραυματίζοντάς τον σοβαρά.

Ο δράστης μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο δράστης είχε πρόσφατα αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους, αξιοποιώντας τον νόμο Παρασκευόπουλου περί αποσυμφόρησης των φυλακών, ενώ σε βάρος του είχε σωρεία καταδικαστικών αποφάσεων για κλοπές και εμπορία ναρκωτικών.

Πηγή ➤ news247

Σε διαθεσιμότητα ο Αστυνομικός.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο Αστυνομικός της ΔΙΑΣ, τέθηκε σε διαθεσιμότητα ενώ με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε για το περιστατικό, παραπέμπεται σε Ανακριτή για τη χρήση όπλου.

«Ο συνάδελφος, ήταν σε άμυνα. Έκανε χρήση του όπλου για να ακινητοποιήσει το όχημα του δράστη όταν παρέσυρε το συνάδελφο, για να σώσει την ζωή του. Και σήμερα βρίσκεται κατηγορούμενος. Με το δραστη να έχει Ποινικό Μητρώο και καταδικαστικες αποφάσεις. Το να παραπέμπεται κατηγορούμενος προβλέπεται από τον απαρχαιομενο κώδικα χρήσης οπλων για τους Αστυνομικούς. Το να τίθεται "ΟΜΩΣ" σε διαθεσιμότητα.. μας οδηγεί στην εκτίμηση ότι κάποιοι επιδιώκουν τον αφοπλισμό των Αστυνομικών με «ύποπτα» κίνητρα?» σχολιάζει Αστυνομικός και συνάδελφος στην ίδια υπηρεσία με την ομάδα που ενεπλάκησαν στο επεισόδιο.

elas-lyste


Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου