Η ΕΥΠ ψάχνει τις ΜΚΟ της Ειδομένης - Έρχονται 400 Ευρωπαίοι για τις επιτροπές ασύλου.

elas_lyste__blogspot


ΛΥΣΤΕ blog ➤ Κλιμάκια στελεχών της ΕΥΠ που από το νόμο και εξ αντικειμένου είναι επιφορτισμένα, αναζητούν στοιχεία και πληροφορίες για να δώσουν ταυτότητα σε όσα
πρόσωπα εκπροσώπων των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην Ειδομένη παραμένουν σε καθεστώς ύποπτης ανωνυμίας, ώστε ενδεχομένως μέσα από αυτή τη διαδικασία ν’ αποκρυπτογραφηθούν για τις ελληνικές αρχές κίνητρα και αληθινές επιδιώξεις.

Είναι ένα θέμα που βρίσκεται σε γραμμή προτεραιότητας αποφαίνονται οι αξιωματούχοι της αστυνομίας που μιλούν στο bloko.gr, χωρίς όμως να μπορούν να πουν κάτι περισσότερο, ακόμη και για όσους μπαινοβγαίνουν «διακριτικά» στα Σκόπια. Η εμπλοκή από μόνη της ΕΥΠ όμως στην έρευνα, είναι αποκαλυπτική και για τη σοβαρότητα της υπόθεσης αλλά και για το μέγεθος του κινδύνου που εκτιμάται πως υποκρύπτει η δραστηριότητα κάποιων από τις ΜΚΟ.

Στο μέτωπο του Πειραιά τώρα, πηγές του bloko.gr εκτιμούν πως από τη στιγμή που έσπασε το μπλοκ των ενοίκων του λιμανιού, είναι θέμα χρόνου η μεταφορά τους -και των περισσότερων με τη μέθοδο της πειθούς-  στις δομές φιλοξενίας. Μάλιστα, υπολογίζεται ότι σήμερα θα δηλωθεί εθελοντική συμμετοχή επιβίβασης στα λεωφορεία για Σκαραμαγκά, άνω των 1.000 ατόμων.

Όπως θα λέγαμε «συνολομογείται» μεταξύ των δύο πλευρών, των εκπροσώπων δηλαδή της αστυνομίας και των μεταναστών, στα κέντρα φιλοξενίας που θα μεταφέρονται θα καταγράφονται εκ νέου, προκειμένου να υποβάλουν αίτημα ασύλου. Το αίτημα σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα εξετάζεται σε πρώτο και δεύτερο βαθμό μέσα σε 14 ημέρες, με αποτέλεσμα, για όσους εγκριθεί θα παραλαμβάνουν επικυρωμένη απόφαση και διαβατήριο πρόσφυγα ώστε να ταξιδέψουν οπουδήποτε στην Ε.Ε., ενώ οι υπόλοιποι θα ενταχθούν έκοντες άκοντες σε πρόγραμμα επιδοτούμενου επαναπατρισμού.  

Μέσα στην εβδομάδα, αναμένεται ο ερχομός των 400 Ευρωπαίων υπαλλήλων που θα στελεχώσουν τις επιτροπές ασύλου, μεταξύ των οποίων και δικαστικοί, με τους περισσότερους να προορίζονται για τα νησιά.

Πηγή ➤ bloko

Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου