Η Ελβετία απέσυρε το αίτημα ένταξης στην ΕΕ μετά από 24 χρόνια.



ΛΥΣΤΕ blog ➤ Είκοσι τέσσερα χρόνια πέρασαν από την κατάθεση της ελβετικής υποψηφιότητας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κι όμως η Ελβεταία αποφάσισε τελικά να την αποσύρει.
Η ελβετική Άνω Βουλή υπερψήφισε την ακύρωση του αιτήματος. Κι η απόφαση αυτή έχει ιδιαίτερο βάρος καθώς έρχεται μόλις μια εβδομάδα πριν από το βρετανικό δημοψήφισμα.

Κατά τα άλλα η επικύρωση της ακύρωσης του αιτήματος είχε περισσότερο τυπικό χαρακτήρα αφού η χώρα δεν θεωρείται υποψήφιο κράτος για ένταξη στην ΕΕ των 28.

Πηγή ➤

Share on Google Plus

Lorentzo

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου