Τραγωδία στην Κω - Δύο νεκρούς και δεκάδες τραυματίες άφησε πίσω του ο φονικός σεισμός (6.5-6.7 ρίχτερ).

elas.lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Δύο νεκρούς, πολλούς τραυματίες και σοβαρές καταστροφές άφησε πίσω του ο ισχυρότατος σεισμός (6,5 Ρίχτερ) που έπληξε σήμερα τα ξημερώματα τα Δωδεκάνησα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έρχονται από το νησί του Ιπποκράτη, δύο Κώοι έχασαν την ζωή τους, ενώ δεκάδες είναι ακόμη οι τραυματίες που χρήζουν βοήθειας.

Ειδικότερα σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η Κως αυτή την ώρα βρίσκεται κυριολεκτικά σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, αφού όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ της «Ροδιακής», εκτός από τους δύο νεκρούς, υπάρχουν και πάρα πολλοί τραυματίες, με αποτέλεσμα να έχει πάρει «φωτιά» το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Κω, από απεγνωσμένους κατοίκους του νησιού που ζητούν βοήθεια.

Παράλληλα πολλές είναι οι καταστροφές και οι υλικές ζημιές που άφησε πίσω του ο Εγκέλαδος στα κτήρια του νησιού, ωστόσο μια πιο ακριβής αποτίμηση της κατάστασης θα μπορέσει να γίνει με το πρώτο φως της ημέρας.

Ήδη πάντως έχει ζητηθεί βοήθεια από την Αθήνα και νωρίς το πρωί αναμένεται να φτάσουν στην Κω διασώστες και συνεργεία ώστε να συνδράμουν στην ιδιαίτερα σοβαρή κατάσταση που αντιμετωπίζει το νησί.



Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου