Ξέθαψαν τα σκούτερ απο τις αποθήκες και βγάζουν την "ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗ" στα Εξάρχεια.

elaslyste

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Ήδη σχηματίστηκαν 5 ομάδες «ΔΡΑΣΗ», οι οποίες θα περιπολούν κυκλικά όλους τους τομείς της Αθήνας.

Και αστυνομικά… σκούτερ (αυτόματα μηχανάκια) στα Εξάρχεια. Μετά την ανακάλυψή τους, ξεχασμένα σε αστυνομικές αποθήκες, βγαίνουν και αυτά στους δρόμους της ευρύτερης περιοχής στο πλαίσιο των καθημερινών και διαδοχικών αστυνομικών επιχειρήσεων.

Από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, οι αστυνομικοί που θα επιχειρούν με δίκυκλα στα Εξάρχεια, θα εκπαιδευτούν στην διαχείριση καταστάσεων, στον τρόπο αστυνομικών ελέγχων κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, στην αποφυγή «επικίνδυνων» δρομολογίων και στην «χαρτογράφηση» των καταλήψεων!

Επτά αστυνομικές επιχειρήσεις στα Εξάρχεια και… 2η συμμετοχή της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο 24ωρο, σε συνεργασία με ομάδες ΟΠΚΕ, νέα ομάδα «ΔΡΑΣΗ», Τροχαία, στελέχη της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, με στόχο την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και της διακίνησης ναρκωτικών στην περιοχή.

Κατά τη διάρκεια των συνεχιζόμενων αστυνομικών δράσεων συνελήφθησαν πέντε αλλοδαποί, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 11 συσκευασίες κάνναβης, συνολικού βάρους 19,1 γραμμαρίων και προσήχθησαν 26 αλλοδαποί στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, εκ των οποίων πέντε συνελήφθησαν προκειμένου να εφαρμοστεί σε βάρος τους το Διοικητικό Μέτρο της Επιστροφής στη χώρα καταγωγής τους, διότι όπως διαπιστώθηκε στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα μας.

Σημειώνεται πως ήδη σχηματίστηκαν 5 ομάδες «ΔΡΑΣΗ», οι οποίες θα περιπολούν κυκλικά όλους τους τομείς της Αθήνας, ανά εξάωρο, ενώ οι 30 ομάδες ΟΠΚΕ, αναμένεται να αυξηθούν σε 40, και οι περιπολίες τους να επεκτείνονται γεωγραφικά από τον Ωρωπό έως και το Λαύριο! 

Σε χρονικό διάστημα περίπου 20 ημερών έχουν πραγματοποιηθεί 24 αστυνομικές επιχειρήσεις στα Εξάρχεια, με 12 από αυτές τις πρώτες έξι ημέρες. Συνολικά έχουν γίνει 127 προσαγωγές και 28 συλλήψεις.

Εκτός των αποτελεσμάτων η βασική επιδίωξη των αρμόδιων αξιωματικών είναι η σταθερότητα αυτών των επιχειρήσεων, με στοχευμένες δράσεις ανάλογα με την χαρτογράφηση της εγκληματικότητας ανά περιοχή, γειτονιά και δρόμο. Στόχος να επέλθει κανονικότητα στην περιοχή των Εξαρχείων με την αρμονική συνύπαρξη αστυνομικών και κατοίκων, για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, ενώ αναμένεται να εξελιχθούν και ημερίδες ενημέρωσης αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. μαζί με κοινωνικούς φορείς περιοχών που αντιμετωπίζουν προβλήματα αστυνόμευσης και παραβατικότητας.

Ο βασικός άξονας του νέου σχεδίου αστυνόμευσης στοχεύει στην ισχυρότερη αστυνόμευση των περιοχών της Δυτικής Αττικής, από την οποία διαπιστώνονται ληστρικές «εκδρομές» και…  εξαγωγή δραστών και εγκληματικών συμπεριφορών κυρίως προς βόρεια και νότια προάστια αλλά και στο κέντρο της Αθήνας. Σε αυτό το πλαίσιο πέρα από τις στοχευμένες αστυνομικές δράσεις έχουν αυξηθεί από 8 σε 16 οι Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), με 120 επιπλέον άτομα, που θα δρουν στα δυτικά προάστια. Γι αυτό το σκοπό ενοικιάστηκαν 10 τζιπ, αποκτήθηκαν 15 ακόμη οχήματα «αγροτικά» με διπλή εσωτερική καμπίνα.

Με αυτές τις ομάδες θα επιχειρηθεί η πύκνωση των περιπολιών, η αύξηση των ελέγχων και η δημιουργία μιας περιμετρικής αστυνομικής «αλυσίδας» για την αποτροπή της μετακίνησης δραστών και εγκλήματος, κυρίως τις νυχτερινές ώρες, σε κεντρικούς και παρακαμπτήριους οδικούς άξονες που οδηγούν σε άλλες περιοχές του λεκανοπεδίου. Το αστυνομικό προσωπικό θα προμηθευτεί «έξυπνες» φορητές ηλεκτρονικές συσκευές για την ταυτοποίηση αποτυπωμάτων ελεγχόμενων ατόμων και εκκρεμή διωκτικά έγγραφα σε βάρος τους.

Στα χαρακτηριστικά του νέου σχεδίου θα είναι και η… αναζήτηση του χρήματος (follow the money), από προσωπικό υπηρεσιών Ασφάλειας, δηλαδή ο εντοπισμός ατόμων που κινούνται με πολυτελή αυτοκίνητα, διαμένουν σε… βίλες, διαθέτουν μετρητά, οι οποίοι είτε είναι… άνεργοι, είτε δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την κατοχή τους από την «επαγγελματική» τους δραστηριότητα.

Πηγή ➤ thetoc

Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου