Τρομοκρατικό χτύπημα απέτρεψε η Αντιτρομοκρατική με την σύληψη του τοξοβόλου στην Αγ.Παρασκευή.

elas.lyste

ΛΥΣΤΕ blog ➤Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.Πάνοπλοι και έτοιμοι για τρομοκρατικό χτύπημα ήταν οι τρεις συλληφθέντες από την αντιτρομοκρατική σήμερα το πρωί στην Αγία Παρασκευή.

Οι συλλήψεις έγιναν ενώ τα τρία άτομα ήταν σε κλεμμένο όχημα εν κινήσει στην Αγία Παρασκευή.

Σε κλεμμένο αυτοκίνητο, μέσα στο οποίο βρέθηκε βαρύς οπλισμός, σύμφωνα με την αστυνομία, επέβαιναν ο τοξοβόλος του Συντάγματος, Γιάννης Μιχαηλίδης, η φερόμενη ως συνεργός της Πόλα Ρούπα, Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου και άλλη μία γυναίκα, που συνελήφθησαν σήμερα τα ξημερώματα, κατά τη διάρκεια επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Οι συλλήψεις έγιναν ενώ τα τρία άτομα ήταν σε κλεμμένο όχημα εν κινήσει στην Αγία Παρασκευή. Εντοπίστηκε ένα καλάσνικοφ, ένα υποπολυβόλο τύπου Σκόρπιον και τρία πιστόλια, τα οποία έφεραν ο Μιχαηλίδης και η Αθανασοπούλου. Τα όπλα είχαν σφαίρες στη θαλάμη. 

Οι τρεις συλληφθέντες παρακολουθούνταν από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που ακινητοποίησαν το κλεμμένο αυτοκίνητο στην Αγία Παρασκευή, καθώς εκινείτο προς την οδό Αγίου Ιωάννου από την πλευρά του Υμηττού.

Ποιοι είναι οι συλληφθέντες
Ο Γιάννης Μιχαηλίδης είχε αποδράσει από τις αγροτικές φυλακές της Τίρυνθας στις 6 Ιουνίου του 2019, όπου εξέτιε ποινή φυλάκισης για ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη το 2015 και για συνέργεια στη διπλή ληστεία τραπεζών στο Βελβεντό Κοζάνης. Είχε κατηγορηθεί και για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς», αλλά αθωώθηκε.

Το προσωνύμιο "τοξοβόλος" το απέκτησε ο Μιχαηλίδης το 2011 όταν σε επεισόδια το 2011 είχε σηκώσει τόξο και είχε απειλήσει άνδρες των ΜΑΤ. 

Συνελήφθη, ασκήθηκε σε βάρος του δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, αλλά αργότερα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους από τον ανακριτή. Είχε πει ότι το τόξο ήταν ψεύτικο και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσε να προκαλέσει οποιοδήποτε κίνδυνο.

Η Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου είχε εξαφανιστεί στις 20 Ιουνίου κι ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη η δίκη της. Φέρεται να είναι συνεργός της Πόλας Ρούπα και να συμμετείχε στο σχέδιο απόδρασης του Νίκου Μαζιώτη από τις φυλακές. 

Η 27χρονη φοιτήτρια είχε συλληφθεί μαζί με την Πόλα Ρούπα, στις 5 Ιανουαρίου 2017, είχε δηλώσει «αναρχική» και μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, ωστόσο είχε αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους μετά την παρέλευση του 18μήνου και παραβρισκόταν στις δίκες.

Η δεύτερη γυναίκα φέρεται να είναι φίλη του Γ. Μιχαηλίδη.


Η ανακοίνωση της αστυνομίας:
Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) μετά από συντονισμένη επιχείρηση συνελήφθησαν πρωινές ώρες χθες 29-01-2020 στην Αθήνα, ημεδαπός άνδρας 32 ετών και δύο ημεδαπές γυναίκες, 26 και 28 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή και έφεραν μαζί τους βαρύ οπλισμό.

Σε κλεμμένο αυτοκίνητο, μέσα στο οποίο βρέθηκε βαρύς οπλισμός, σύμφωνα με την αστυνομία, επέβαιναν ο τοξοβόλος του Συντάγματος, Γιάννης Μιχαηλίδης, η φερόμενη ως συνεργός της Πόλα Ρούπα, Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου και άλλη μία γυναίκα, που συνελήφθησαν σήμερα τα ξημερώματα, κατά τη διάρκεια επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Οι συλλήψεις έγιναν ενώ τα τρία άτομα ήταν σε κλεμμένο όχημα εν κινήσει στην Αγία Παρασκευή. Το αυτοκίνητο ήταν  κλεμμένο 26 προς 27 Ιανουαρίου από τον Χολαργό. Το οπλοστάσιο που εντοπίστηκε είναι εντυπωσιακό. Πρόκειται για ένα καλάζνικοφ, ένα υποπολυβόλο τύπου «Σκόρπιον» και δύο πιστόλια που είχαν πάνω τους ο 32χρονος και η 28χρονη. Τα τέσσερα όπλα είχαν σφαίρα στη θαλάμη.

Tα ενδεχόμενα που εξετάζει η αστυνομία είναι ένοπλη ληστεία στην επαρχία, τρομοκρατική ενέργεια ή μεταφορά οπλισμού. Οι αρχές ψάχνουν γιαφκες και τουλάχιστον δύο συνεργούς τους.

Φορούσαν όλοι γάντια στο αυτοκίνητο, ενώ ο ασύρματος πομποδέκτης συντονισμένος στις συχνότητες της αστυνομίας.

Επίσης, βρέθηκαν μία μάσκα σιλικόνης, είδη μεταμφίεσης και ένας ασύρματος συντονισμένος στη συχνότητα της αστυνομίας που ενισχύουν τις εκτιμήσεις των αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής, ενώ θεωρούν βέβαιο ότι είχαν συνεργάτες γιατί στο αυτοκίνητο βρέθηκαν πολλά ρούχα διαφόρων μεγεθών, που δεν ταιριάζουν στους συλληφθέντες. Τα ρούχα είναι ανδρικά. Τα όπλα, όπως διαπιστώθηκε από τη βαλλιστική έρευνα, δεν έχουν χρησιμοποηθεί σε κάποια ενέργεια.

Έγιναν 4 έρευνες σε συγγενικά σπίτια, δύο στην Αθήνα και δύο στη Θεσσαλονίκη. Η 26χρονη δεν είχε απασχολήσει τις αρχές, είχε μόνο προσαγωγές από αντιεξουσιαστικό χώρο.

Οι τρεις συλληφθέντες παρακολουθούνταν από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που ακινητοποίησαν το κλεμμένο αυτοκίνητο στην Αγία Παρασκευή, καθώς εκινείτο προς την οδό Αγίου Ιωάννου από την πλευρά του Υμηττού.

Από τις έρευνες, βάσει γενετικού υλικού, διαπιστώθηκε ότι ο 32χρονος συλληφθείς συμμετείχε σε ένοπλη ληστεία που πραγματοποιήθηκε την 29-08-2019 σε υποκατάστημα Τράπεζας, στην περιοχή Ερυμάνθεια Αχαΐας, κατά την οποία αφαιρέθηκε το χρηματικό ποσό των (150.380) ευρώ.

Στη ληστεία στη Ερυμάνθεια Αχαίας ήταν ντυμένος παππάς μαζί με άνδρα συνεργό, έμειναν 20 λεπτά στην τράπεζα, πήραν καταγραφικό καμερών και έκαψαν το αυτοκίνητο.

Η 28χρονη, η οποία είχε συυληφθεί μαζί με την Πόλα Ρούπα τον Ιανουάριο του 2015, καταζητείτο, καθώς είχε παραβιάσει τους όρους με τους οποίους είχε αφεθεί ελεύθερη λίγο πριν από την καταδίκη της από το διαστήριο, πέρυσι τον Ιούνιο, σε πολυετή κάθειρξη ως μέλος του Επανασττικού Αγώνα.

Η 26χρονη ήταν η οδηγός του αυτοκινήτοτυ, στο επέβαιναν οι τρεις συλληφθέντες, που είχε κλαπεί στις 26 προς 27 Ιανουαρίου από την περιοχή του Χολαργού.

Κατά την έρευνα στο ανωτέρω αυτοκίνητο, βρέθηκαν μεταξύ άλλων:
πιστόλι με φυσίγγιο στη θαλάμη, το οποίο έφερε στην κατοχή του ο συλληφθείς,

αυτόματο υποπολυβόλο, το οποίο έφερε φυσίγγιο στη θαλάμη,

πολεμικό τυφέκιο τύπου «καλάσνικοφ», το οποίο έφερε φυσίγγιο στη θαλάμη,

(4) γεμιστήρες,πλήθος φυσιγγίων, διαφόρων διαμετρημάτων,

(3) καταφανώς πλαστά Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας, που αντιστοιχούσαν στον κάθε έναν από τους συλληφθέντες με τη φωτογραφία τους,

(5) συσκευές κινητής τηλεφωνίας, εκ των οποίων η μία τύπου «smartphone» και σε λειτουργία,

ζευγάρι κλεμμένων πινακίδων κυκλοφορίας, από τις οποίες είχε αφαιρεθεί το ανάγλυφο εντύπωμα της Ελληνικής Δημοκρατίας,

Ασύρματος πομποδέκτης, συντονισμένος σε κανάλι της ΕΛ.ΑΣ., με ακουστικά, χρηματικό ποσό, άνω των 3.300 ευρώ και πλήθος ειδών ρουχισμού, διαφόρων μεγεθών.

Επιπλέον, σε σωματική έρευνα στην 28χρονη συλληφθείσα, βρέθηκαν μεταξύ άλλων πιστόλι, που έφερε φυσίγγιο στη θαλάμη, γεμιστήρας, φυσίγγια των 9 mm, συσκευή κινητής τηλεφωνίας, η οποία ήταν απενεργοποιημένη και (5) κλειδιά οικιών.

Από τις εργαστηριακές εξετάσεις στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, τα παραπάνω όπλα δεν ταυτοποιήθηκαν σε άλλη εγκληματική ενέργεια.

Η.28χρονη, σε βάρος της οποίας εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση πολυετούς κάθειρξης, ως μέλος του «Επαναστατικού Αγώνα» και η 26χρονη, η οποία ήταν η οδηγός του κλεμμένου οχήματος.


Η τρομακτική μάσκα σιλικόνης που φορούσε ο τοξοβόλος στις ληστείες είναι επαγγελματική, δεν κυκλοφορεί στην Ελλάδα και χρησιμοποιείται κυρίως στον κινηματογράφο

Μιά τρομακτική μάσκα μάσκα σιλικόνης που σπάνια εμφανίζεται στην Ελλάδα, θα φορούσε ο Γιάννης Μιχαηλίδης, ο γνωστός και ως τοξοβόλος, στο επόμενο χτύπημά του. Μια μάσκα γέρου ανθρώπου με την οποία θα ήταν σχεδόν αδύνατον να αναγνωριστεί.

Η μάσκα είναι επαγγελματική σαν αυτές που κατασκευάζονται σε ειδικά εργαστήρια για κινηματογραφικές παραγωγές. Full face προσωπεία φτιαγμένα από λεπτό στρώμα σιλικόνης και αποτελούν τα ειδικά εφέ, ακριβών ταινιών του παγκόσμιου blockbuster όπως για παράδειγμα αυτές που χρησιμοποιούνται σε κάθε παραγωγή των ταινιών “Mission Impossible”.

Οι πληροφορίες λένε πως τέτοιες μάσκες βρίσκονται εξαιρετικά σπάνια στην Ελλάδα, έρχονται συνήθως από το εξωτερικό και η τιμή τους αγγίζει τα 700 ευρώ. Την τελευταία φορά που η Αστυνομία συνέλαβε ληστές με τέτοιες μάσκες ήταν το 2018, όταν στα χέρια της αστυνομίας βρέθηκε σπείρα ληστών που χρησιμοποιούσε τέτοιες μάσκες. Η σπείρα μέσα σε δύο μόλις μήνες «χτύπησε» τουλάχιστον 13 φορές αποκομίζοντας κέρδη πάνω από 800.000 ευρώ -

Εχουν χρησιμοποιηθεί σε ληστείες
Η προηγούμενη ήταν στη ληστεία το 2016 στο υποκατάστημα της Πειραιώς στη λεωφόρο Κηφισίας 64 στους Αμπελόκηπους. Τότε αξιωματικοί της Ασφάλειας λένε οι πληροφορίες θα έρχονταν σε επαφή με τους Έλληνες μετρ των ειδικών εφέ Γιώργο και Ρούλη Αλαχούζο προκειμένου να συνδράμουν με στοιχεία και πληροφορίες για το που μπορεί κάποιος να προμηθευτεί αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα στην Ελλάδα, ή να κατασκευάσει τέτοιες λεπτές μάσκες σιλικόνης. Βέβαια, μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί δεν έχουν βρει στοιχεία που να συνδέουν τις δύο περιπτώσεις όμως το γεγονός ότι βρέθηκαν και στις δύο περιπτώσεις προσωπεία σιλικόνης επαγγελματικού επιπέδου τους κάνει να ξεσκονίζουν τα αρχεία αφού η υπόθεση της τράπεζας παραμένει ανεξιχνίαστη.

Πηγή ➤ Thetoc

Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου