Οι Ρομά δεν καταλαβαίνουν από κορωνοϊό - Νέα γλέντια με αρνιά και χορούς.(Vid).

elas-lyste

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Το νέο γλέντι στήθηκε στην Ηράκλεια Σερρών για το «Εντερλέζι», το καλωσόρισμα της άνοιξης που συμπέφτει με τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου - Έβαλαν την μουσική στη διαπασών, έστησαν τραπέζια εντός και εκτός των σπιτιών και άρχισαν να γλεντούν σα να μην έφτασε ποτέ η πανδημία του κορωνοϊού
Απίστευτες εικόνες από γλέντι Ρομά χθες στην Αλεξάνδρεια και Ηράκλεια Σερρών. Έψησαν αρνιά, χόρεψαν όλα μαζί, προκάλεσαν συνωστισμό και μετά ανέβασαν τα βίντεο στο Tik Tok.

Πραγματοποιήθηκε ανήμερα του Αγίου Γεωργίου, που αποτελεί προστάτη των τσιγγάνων και γι αυτό το λόγο, τον τιμούν ιδιαίτερα, στήνοντας τρικούβερτα γλέντια. Για τους Ρομά, η καραντίνα, τα περιοριστικά μέτρα, τα πρόστιμα, οι απαγορεύσεις και η εξάπλωση της πανδημίας δεν θα μπορούσαν να σταθούν εμπόδιο για το « Εντερλέζι», το καλωσόρισμα της άνοιξης που συμπέφτει με τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου. Η γιορτή απαιτεί το ψήσιμο αρνιών και τις ορχήστρες να παίζουν μουσική, στα ποτήρια να ρέει άφθονο το κρασί και τις τσιγγανοπούλες να χορεύουν ασταμάτητα μέχρι το άλλο πρωί.






Πηγή ➤protothema

Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου