Παρίσι - Σύζυγοι αστυνομικών διαδήλωσαν για την "άδικη" αντιμετώπισή τους.

elas-lyste

ΛΥΣΤΕ blog ➤Δεκάδες γυναίκες, μέλη της γαλλικής Ένωσης Συζύγων Αστυνομικών, διαδήλωσαν σήμερα στο κέντρο του Παρισιού ως ένδειξη συμπαράστασης στη γαλλική αστυνομία κι ενώ αυξάνεται η δυσφορία των μελών των υπηρεσιών επιβολής του νόμου απέναντι στην άδικη -όπως νιώθουν- αντιμετώπιση από τη γαλλική κυβέρνηση των αστυνομικών στο θέμα του ρατσισμού.

Μία εξ αυτών κρατούσε ένα πλακάτ όπου αναγραφόταν ένα μήνυμα προς τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας Κριστόφ Καστανέρ:

«Σεβαστείτε την αστυνομία μας».

Ο Καστανέρ προκάλεσε την αγανάκτηση των αστυνομικών αυτόν τον μήνα, όταν παραδέχθηκε ότι έχουν υπάρξει περιστατικά ρατσιστικής συμπεριφοράς εκ μέρους των αστυνομικών.

Εκατοντάδες αστυνομικοί διαδήλωσαν το βράδυ της Παρασκευής, έξω από το κέντρο Μπατακλάν στο Παρίσι, όπου 90 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην τρομοκρατική επίθεση του 2015.

Οι συνδικαλιστικές ενώσεις των αστυνομικών κατηγορούν τη γαλλική κυβέρνηση ότι τους έχει μετατρέψει σε αποδιοπομπαίους τράγους για τις βαθιά ριζωμένες κοινωνικές παθογένειες σε μια απόπειρα να κατευνάσει την οργή των πολιτών μετά τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ, η οποία προκάλεσε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας και στη Γαλλία εναντίον της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού.

Ενδεικτικά ο αριθμός των καταγγελιών σε βάρος της γαλλικής αστυνομίας αυξήθηκαν κατά 23% μέσα στο 2019, εκ των οποίων οι περίπου μισές αφορούσαν περιστατικά αστυνομικής βίας. 

Πηγή ➤ Cnn

Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου