Στο δόκανο της ΕΛ.ΑΣ Σπείρα διαρρηκτών… πουκυκλοφορούσε με κρατικές πινακίδες.(Φωτό)

elas-lyste

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Μια ακόμη μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης οι οποίοι προχώρησαν στην εξάρθρωση συμμορίας, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε πλήθος περιπτώσεων κλοπών.
Τα μέλη της σπείρας «χτυπούσαν» από σπίτια μέχρι μοναστήρια, ενώ  δεν δίσταζαν να κλέβουν και κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας αυτοκινήτων! Μάλιστα μέσα σε ένα μήνα είχαν διαρρήξει 12 σπίτια κι ένα μοναστήρι, ενώ έκλεψαν ένα αυτοκίνητο και πέντε κρατικές πινακίδες τις οποίες έβαζαν στη συνέχεια στα δικά τους οχήματα ή στα ΙΧ συγγενικών τους προσώπων για να μεταβούν στους «στόχους» τους. Οι δε… επιχειρήσεις τους ήταν οικογενειακή υπόθεση, καθώς όλοι τους ανήκαν στην ίδια οικογένεια.

Στην κατοχή των διαρρηκτών βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, όπλα αλλά και ασύρματοι συντονισμένοι σε συχνότητες της Αστυνομίας!



Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες και συνελήφθησαν στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης από αστυνομικούς της παραπάνω Υπηρεσίας, με τη συνδρομή αστυνομικών των Τμημάτων Δίωξης Εκβιαστών και Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, καθώς και ομάδων ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, έξι άνδρες -όλοι Ρομά- ηλικίας 45, 39, 27, 47, 22 και 37 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «Εγκληματικής οργάνωσης – Συμμορίας», «Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση τελεσθείσες και σε απόπειρα», «Πλαστογραφίας υπό τη μορφή της κατάρτισης και χρήσης πλαστού εγγράφου», «Ρυθμίσεων ηλεκτρονικών επικοινωνιών», «Απείθειας» και για παράβαση του Νόμου «Περί όπλων και εκρηκτικών».

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της συμμορίας τουλάχιστον κατά τον τελευταίο μήνα, στις περιοχές Ωραιοκάστρου, Πανοράματος, Πεύκων, Τριλόφου, Πλαγιαρίου και Περαίας Θεσσαλονίκης προέβησαν σε 12 διαρρήξεις σπιτιών, σε μία  διάρρηξη Ιερού Ησυχαστηρίου (σ.σ. Μονή Κυρίλλου και Μεθοδίου στον Τρίλοφο), μία κλοπή και μία απόπειρα κλοπής ΙΧΕ αυτοκινήτων, καθώς και πέντε κλοπές κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας, με τη λεία τους να ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 40.950 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια ερευνών που διενεργήθηκαν, στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, σε σπίτια των συλληφθέντων, στις περιοχές του Λαγκαδά, Υψωμάτων Διαβατών και Κορδελιού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, μία επαναληπτική καραμπίνα, ένα κυνηγετικό όπλο, τέσσερις φορητοί ασύρματοι συντονισμένοι σε συχνότητες της αστυνομίας, διαρρηκτικά εργαλεία, πλήθος κοσμημάτων κ.α..

Επιπλέον, κατασχέθηκαν οκτώ ΙΧΕ αυτοκίνητα, ιδιοκτησίας των συλληφθέντων ή στενών συγγενών τους, τα οποία χρησιμοποιούσαν τα μέλη της συμμορίας στο πλαίσιο της παράνομης δράσης τους.


Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγή ➤ grtimes

Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου