Έρχονται τα διόδια με το χιλιόμετρο…

elas-lyste.blogspot.gr (2).jpg

Τις αλλαγές που έρχονται, περιγράφει υπουργική απόφαση που συνυπογράφουν ο υπουργός

Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Η απόφαση αναφέρει: Αποφασίζουμε την υποχρέωση εγκατάστασης ολοκληρωμένου αναλογικού συστήματος διοδίων στην Εγνατία Οδό και στους καθέτους αυτής άξονες: (α) Α/Κ Σιάτιστας έως το Μεθοριακό Σταθμό Κρυσταλλοπηγής, (β) Α/Κ Λαγκαδά/Σερρών έως το Μεθοριακό Σταθμό Προμαχώνα, (γ) Α/Κ Χαλάστρας έως τον Μεθοριακό Σταθμό Ευζώνων, Ώστε να εξασφαλίζεται η χρέωση των χρηστών ανάλογα με τη διανυόμενη απόσταση.

Μετά τη σύναψη της σύμβασης παραχώρησης της Εγνατίας Οδού, το Ελληνικό Δημόσιο από 1ης Ιανουαρίου 2017, στην περίπτωση που λάβει χώρα παράνομη μη καταβολή διοδίου τέλους, θα στρέφεται κατά του χρήστη που παράνομα δεν καταβάλει το διόδιο και θα αποδίδει μετά την είσπραξη του σχετικού προστίμου το αντίτιμο του παρανόμως μη καταβληθέντος διοδίου στον παραχωρησιούχο.

Μέχρι τη θέση σε λειτουργία του παραπάνω συστήματος, η καταβολή διοδίων τελών σε υφιστάμενους, κατά την έκδοση της παρούσας, σταθμούς διοδίων θα γίνεται με βάση το ισχύον σύστημα χρέωσης.


Πηγή ➤ makeleio

Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου