Απίστευτο: Απαλλάχθηκε από την κατηγορία του βιασμού γιατί...

elas-lyste_blogspot

Δικαστήριο στη Σουηδία μας άφησε άφωνους, καθώς έκρινε ότι ένας κατηγορούμενος για βιασμό δεν είχε πρόθεση να κάνει σεξ, καθώς υπνοβατούσε εκείνη τη στιγμή.

Ο 26χρονος, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, πάσχει από «σεξυπνία» και για αυτό το Εφετείο του Σούντσβαλ ακύρωσε την πρωτόδικη απόφαση που τον καταδίκαζε σε φυλάκιση δύο ετών. 

Σύμφωνα με τους ψυχιάτρους, η σεξυπνία είναι μία διαταραχή που μοιάζει με την υπνοβασία, καθώς οι πάσχοντες δεν έχουν καμία συνείδηση των πράξεών τους. Αν και δεν έχουν γίνει επαρκείς μελέτες, οι δικαστές πείστηκαν από την κατάθεση ειδικού, ο οποίος εξήγησε ότι ο κατηγορούμενος- ασθενής έχει σεξουαλικές επαφές ενώ κοιμάται, χωρίς να το αντιλαμβάνεται.

Το δικαστήριο έκρινε ότι αυτός ο ισχυρισμός δεν ακούγεται παράλογος και έτσι τον απάλλαξε από τις κατηγορίες.

Πηγή ➤ defencenet




Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου