Η πρώτη Ελληνική ''φαβέλα'' στην Ειδομένη είναι θέμα χρόνου (Deutsche Welle).



ΛΥΣΤΕ blog ➤Με τις φαβέλες ή αλλιώς τις παραγκουπόλεις της Βραζιλίας παρομοιάζει η Deutsche Welle την Ειδομένη.

Όπως γράφει το πρακτορείο ειδήσεων, κάθε πρωί 3-4 λεωφορεία φτάνουν στην Ειδομένη και αρχικά, παρκάρουν στον δρόμο που οδηγεί στον καταυλισμό και περιμένουν.

Το απόγευμα όμως -επισημαίνεται- φεύγουν συνήθως άδεια. Σημειώνει το γερμανικό δημοσίευμα πως αν μεταφέρουν λίγους επιβάτες, είναι συχνά αυτές οικογένειες που ελπίζουν να βρουν καλύτερες συνθήκες στα κέντρα προσφύγων.

Ο δημοσιογράφος υπογραμμίζει ότι περισσότεροι φτάνουν εκεί παρά φεύγουν, αναφέροντας ότι καθημερινά ο καταυλισμός επεκτείνεται προς πάσα κατεύθυνση, με μοναδικό όριο τον φράχτη στα σύνορα με την ΠΓΔΜ.

Επισημαίνεται μάλιστα ότι παρά την απουσία κρατικής εποπτείας, ο καταυλισμός αποκτά ολοένα και περισσότερες "υποδομές" καθώς οι ΜΚΟ δίνουν στους πρόσφυγες φαγητό, ρούχα και κουβέρτες και παρέχουν ιατρική φροντίδα.

"Τα πρώτα μωρά έχουν ήδη γεννηθεί στην Ειδομένη και περισσότερες γυναίκες αναμένεται να γεννήσουν σύντομα", αναφέρει Τσέχος γιατρός που επικαλείται το δημοσίευμα.

Σημειώνεται μάλιστα ότι οι πρόσφυγες έχουν φτιάξει ''τεϊοποτείο'', μία ανοιχτή ντίσκο που κάθε βράδυ παίζει αραβική μουσική ενώ στον καταυλισμό ανθεί κατά τους ισχυρισμούς του πρακτορείου ειδήσεων η ανταλλαγή αγαθών.

"Οι πρόσφυγες λειτουργούν ως πλανόδιοι. Πουλάνε λάδι, φρούτα, τσιγάρα, μπαταρίες", γράφει η Deutsche Welle.

Αναφέρεται πως "είναι θέμα χρόνου να χτιστούν οι πρώτες καλύβες" και πως "αν γίνει αυτό, τότε μπορεί κάποιος να αποκαλεί την Ειδομένη ως την πρώτη φαβέλα της ΕΕ".

Ήδη με πληθυσμό από 13.000 έως 15.000 άτομα, έχει γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στο Κιλκίς, υπογραμμίζεται.

Πηγή ➤ cnn

Share on Google Plus

Lorentzo

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου