Πορεία μοτοσικλετιστών στη μνήμη των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού.

elas.lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Από το Βερολίνο και την Πύλη του Βραδενβούργου ξεκίνησε στις 16 Ιουλίου η πορεία 42 Κύπριων μοτοσικλετιστών, στην μνήμη του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού.

Πορεία μοτοσικλετιστών στη μνήμη των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού

Η «Πορεία Ελευθερίας», που γίνεται 20 χρόνια μετά τη δολοφονία των δύο νέων, πέρασε από την Πράγα, την Βουδαπέστη, την Σόφια και το Βελιγράδι, ενώ οι μοτοσικλετιστές βρίσκονται πλέον, σε ελληνικό έδαφος.

Όπως επισήμανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Θεσσαλονίκη ο Νικόλας Ιωαννίδης, η προσπάθεια αυτή έχει ως στόχο να αντιπαλέψει την λήθη και τον «ωχαδερφισμό». Στις πόλεις όπου πέρασαν ενημέρωναν τον τοπικό πληθυσμό για το Κυπριακό, αλλά και για τη δολοφονία των δύο νέων.

«Μπορεί να φαινόμαστε λίγοι, αλλά πάντα οι λίγοι έκαναν τη διαφορά. Ο κόσμος εμπνέεται από αυτή την προσπάθεια και σιγά - σιγά μας αγκαλιάζει», τόνισε η Παντελίτσα Γιόκα.

 Απώτερος στόχος είναι να τοποθετηθεί μνημείο για τους δύο νέους και τον επόμενο χρόνο θα ξεκινήσει η εκστρατεία χρηματοδότησης, σημείωσε ο Αντρέας Πετεμερίδης.

 Την «Πορεία Ελευθερίας» διοργανώνει η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ - Σολωμού» που, όπως επισημάνθηκε, είναι μια ακομμάτιστη ομάδα νέων, που ιδρύθηκε το 2008. Συμμετέχουν 42 άντρες και γυναίκες με 30 μηχανές, ενώ μαζί τους είναι η κόρη του Τάσου Ισαάκ, Αναστασία και η αδελφή του Άντρη.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσαν, αύριο θα περάσουν από τον Βόλο, όπου μεταξύ άλλων θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου.

Το Σάββατο θα γίνουν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κυριακή θα καταθέσουν στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στην Κύπρο στις 30 Ιουλίου.


Πηγή ➤ ethnos

Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου