Γερασμένα τα περιπολικά αλλά γερασμένοι και… οι αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη!

elas.lyste-blogspot


ΛΥΣΤΕ blog ➤ Στα όρια τους φαίνεται πως έχουν φτάσει οι αστυνομικοί υπάλληλοι στη Θεσσαλονίκη, αφού η μεγάλη λειψανδρία που παρατηρείται στη στελέχωση των υπηρεσιών δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην αστυνόμευση της πόλης.

Χαρακτηριστική ήταν σήμερα η παραδοχή στο Ράδιο Θεσσαλονίκη του διοικητή της Τροχαίας Θεσσαλονίκης Γιώργου Σουρβίνου, ότι προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες τροχονόμησης των βασικών οδών της πόλης επιστρατεύονται οι εργαζόμενοι αστυνομικοί υπάλληλοι στα γραφεία της υπηρεσίας του, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες.

Ωστόσο όπως προκύπτει ότι οι αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη εκτός από λίγοι είναι και… γερασμένοι, αφού ο ηλικιακός μέσος όρος είναι μεγάλος, καθώς οι νεότεροι απασχολούνται κυρίως στις υπηρεσίες των Αθηνών.

«Είναι πολύ δύσκολο να βρεις αστυνομικό κάτω των 30 ετών στη Θεσσαλονίκη», επισημαίνει στο thessnews.gr ο ειδικός γραμματέας της ΠΟΑΣΥ Θεόφιλος Παπαδάκης, επισημαίνοντας το ηλικιακό πρόβλημα  στις αστυνομικές υπηρεσίες της πόλης και του νομού.

Σύμφωνα με τον ίδιο αυτό είναι ένα δύσκολο ζήτημα, αφού σε συνδυασμό με την υποστελέχωση των υπηρεσιών της ΓΑΔΘ και των τμημάτων, «άνθρωποι με οικογένειες καλούνται να εργαστούν γα παράδειγμα νυχτερινά και με εξαντλητικές απαιτήσεις», την ώρα που σε άλλες περιοχές αυτό το αναλαμβάνουν νεότεροι αστυνομικοί.

Την ίδια ώρα, τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ της Θεσσαλονίκης βρίσκονται μόνιμα στα νησιά του Β.Α. Αιγαίου, αφού χρειάζονται εκεί για τη διατήρηση της τάξης. «Μόλις 20 αστυνομικοί είναι η ενίσχυση των υπηρεσιών της Θεσσαλονίκης», επισημαίνει ο κ. Παπαδάκης. Μάλιστα το πρόβλημα δείχνει να έχει ενταθεί και να φαίνεται ιδιαίτερα στην πόλη, τόσο λόγω των κινητοποιήσεων ων εργαζόμενων του ΟΑΣΘ που παρέλυσαν την πόλη, όσο και των αυξημένων δεικτών εγκληματικότητας.

Την ίδια ώρα οι απαιτήσεις αστυνομικής φύλαξης στο νομό έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, καθώς έχει αυξηθεί και ο πληθυσμός της Θεσσαλονίκης και τη δημιουργία των δομών Φιλοξενίας, που όπως επισημαίνει ο κ. Παπαδάκης λειτουργούν και αυτά ως αστυνομικά τμήματα με τη μόνιμη παρουσία αστυνομικών υπαλλήλων.

Το γνωστό πρόβλημα των απαρχαιωμένων οχημάτων ταλαιπωρεί για χρόνια τους αστυνομικούς στην πόλη, αφού περιπολικά με χιλιόμετρα που παραπέμπουν στο γύρο του κόσμου καλούνται να καταδιώξουν και να αντιμετωπίσουν κακοποιούς. «Υπάρχουν περιπολικά με 500.000 χιλιόμετρα.

Ωστόσο και τα νεότερα περιπολικά που είναι ελάχιστα έχουν αρκετά χιλιόμετρα. Το νεότερο όχημα έχει ξεπεράσει τα 100.000 χιλιόμετρα», σημειώνει ο κ. Παπαδάκης. Ακόμα είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι κάθε αστυνομικό τμήμα διαθέτει μόλις ένα περιπολικό, για να καλύψει περιοχή πολλών χιλιομέτρων.

Οι αστυνομικοί υπάλληλοι της Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν αύριο ένστολη διαμαρτυρία στις 8 το πρωί μπροστά στο Αστυνομικό Μέγαρο, ενάντια στην απαξίωση των αστυνομικών υπαλλήλων της Θεσσαλονίκης.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΖΑΒΛΙΑΡΗΣ || zavliaris@gmail.com

Πηγή ➤ thessnews


ΣΧΟΛΙΟ BLOG elas-lyste
Η εικόνες αυτές είναι ρουτίνα πια για την ΕΛ.ΑΣ. Πληγώνουν βαθύτατα την εμπιστοσύνη του πολίτη στους ενστόλους, που περιμένει απ' αυτούς ασφάλεια και φύλαξη, και εξευτελίζουν το κύρος των Σωμάτων Ασφαλείας.

Share on Google Plus

Elas Lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου