Στον ανακριτή τα 21 μέλη της σπείρας με τις Ferrari.(Vid)

elas.lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤Στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν οδηγήθηκαν 21ένας από τους 50 συνολικά συλληφθέντες της σπείρας των Ρομά που έκλεβαν σπίτια και βίλες επωνύμων...

Η λεία της σπείρας ήταν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, δεκάδες πολυτελή αυτοκίνητα μεγάλης ιπποδύναμης, ασύρματοι, κινητά τηλέφωνα και διαρρηκτικά εργαλεία και αποτελεί τη μεγαλύτερη εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ληστείες εδώ και περίπου 1,5 χρόνο.

Εντυπωσιακά όμως είναι και τα στοιχεία για τον τρόπο δράσης της σπείρας ''μαμούθ''.

Οι ομάδες της Μαφίας, είχαν χωρίσει τις περιοχές όπου θα χτυπούσαν, ενώ στις βίλες των αρχηγών, βρέθηκαν τεράστια χρηματικά ποσά και κοσμήματα.

Ένα από τα θύματα της σπείρας με τις Ferrari είναι και ο γνωστός αντικέρ Διονύσης Διαλυνάς. Τα μέλη της μεγαλύτερης σπείρας διαρρηκτών παραβίασαν την είσοδο του καταστήματος του στο Χαλάνδρι και σύμφωνα με τον ίδιο κατάφεραν να πάρουν το χρηματοκιβώτιο που ζύγιζε έναν τόνο.

Μέσα σε αυτό υπήρχαν 15.000 ευρώ σε μετρητά και πανάκριβα ρολόγια. Τα μέλη της τσιγγάνικης μαφίας είχαν αρπάξει και το χρηματοκιβώτιο από το σπίτι της Άννας Βίσση με την οικιακή βοηθό της τραγουδίστριας να αναφέρει στις αρχές πως μέσα υπήρχαν κοσμήματα μεγάλης άξιας.

Την ίδια ώρα στον ανακριτή οδηγήθηκαν σήμερα 21 άτομα όλοι τους περιφερειακά μέλη της σπείρας καθώς οι πέντε αρχηγοί παραμένουν ασύλληπτοι.

 Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι 11 από του 20 που απολογήθηκαν σήμερα ενώπιον των ανακριτών κατά της διαφθοράς Ρέας Κατσιβέλη και Δημήτρη Φούκα, κατηγορούμενοι για συμμετοχή στις δυο συνδεόμενες μεταξύ τους εγκληματικές οργανώσεις, που τα μέλη της είχαν πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια δεκάδες ληστείες σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, με προτίμηση τα σπίτια επωνύμων.

Οι υπόλοιποι 8 αφέθηκαν ελεύθεροι, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα ενώ ένας αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανένα περιοριστικό όρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότεροι αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στην οργάνωση της οποίας η δομή παρέπεμπε σε σιτσιλιάνικη μαφία και στην οποία συμμετείχαν ακόμα και αστυνομικοί αλλά και επώνυμοι επιχειρηματίες που είχαν αναλάβει το ρόλο των κλεπταποδόχων.

Αύριο ενώπιον των ανακριτών έχουν κληθεί να απολογηθούν ακόμη 21 άτομα που φέρεται να συμμετείχαν στο κύκλωμα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία οι εγκέφαλοι κατάφεραν να αποφύγουν τη σύλληψη καθώς ενημερώθηκαν για την επιχείρηση από αστυνομικό ο οποίος πλέον έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Δείτε το βίντεο του ALPHA.


Πηγή ➤enikos

Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου