Το Ισλαμικό Κράτος στέλνει "παππούδες" σε επιθέσεις αυτοκτονίας.

elas.lyste-blogspot


ΛΥΣΤΕ blog ➤ Ότι το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) αντιμετωπίζει μεγάλες ελλείψεις σε άνδρες δεν είναι κάτι νέο.

Από όλες τις τζιχαντιστικές οργανώσεις το Ισλαμικό Κράτος στοχοποιήθηκε περισσότερο, κρινόμενο ως το πλέον...επικίνδυνο και χτυπήθηκε εξαντλητικά.

Ιδιαίτερα στη Μοσούλη, όπου οι τζιχαντιστές του ISIS είναι πολιορκημένοι και αποκομμένοι στις δυτικές συνοικίες της πόλης, η έλλειψη ανδρών είναι δραματική με αποτέλεσμα να στέλνουν ηλικιωμένους και παιδιά σε επιθέσεις αυτοκτονίας. Υπάρχουν αναφορές ότι έστειλαν και ανάπηρους σε επιθέσεις αυτοκτονίας.

Το Ισλαμικό Κράτος πραγματοποιεί συνήθως τις επιθέσεις αυτοκτονίας με VBIED, δηλαδή με τροποποιημένα οχήματα σε βόμβες. Ο άνδρας που αναλαμβάνει την αποστολή οδηγεί το όχημα που είναι γεμάτο με εκρηκτικά πάνω στις θέσεις των αντιπάλων τους και ανατινάζονται όλοι μαζί. Εάν τα καταφέρει, διότι εάν δεν τα καταφέρει ανατινάσσεται μόνος του.

Ο δημοσιογράφος του Al Masdar News, Ιμπραήμ Τζουντέ, ανακάλυψε ότι τους τελευταίους μήνες το 80% των βομβιστικών επιθέσεων του Ισλαμικού Κράτους πραγματοποιήθηκε από ηλικιωμένους και παιδιά, ιδιαίτερα στο Ιράκ.

Ο υποστράτηγος Ρούπερτ Τζόουνς, υπαρχηγός του Διεθνούς Συνασπισμού, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος σκοτώνονται με μεγαλύτερο ρυθμό από ό,τι μπορούν να αναπληρώσουν. Το Ισλαμικό Κράτος αντλούσε σημαντικές εφεδρείες από τους ξένους τζιχαντιστές που εισέρχονταν στη Συρία και στο Ιράκ μέσω Τουρκίας.

Όταν οι Κούρδοι έκλεισαν τα περάσματα, καταλαμβάνοντας όλες τις συνοριακές πόλεις που λειτουργούσαν ως «πύλες», το Ισλαμικό Κράτος έχασε την καλύτερη πηγή νεοσυλλέκτων. Οι στρατολογήσεις ντόπιων ανδρών στο Ισλαμικό Κράτος δεν αποδίδουν ιδιαίτερα. Οι ντόπιοι τζιχαντιστές, στην περίπτωση του Ισλαμικού Κράτους πάντα, έχουν αποδειχθεί όχι τόσο αφοσιωμένοι στην οργάνωση ή στον αγώνα μέχρι θανάτου.

Το Ισλαμικό Κράτος είναι εκείνη η οργάνωση, που στηρίχθηκε κατεξοχήν στους αλλοδαπούς για να δυναμώσει. Εξάλλου και το ίδιο το Ισλαμικό Κράτος δεν είναι συριακή οργάνωση, είναι η πρώην Αλ Κάιντα του Ιράκ και αυτό επίσης έχει τη σημασία του.

Πηγή ➤ tribune



Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου