Νεαρός είχε φτιάξει μαϊμού - ιστοσελίδα ΑΣΕΠ και εξαπατούσε τους πολίτες.

elas_lyste__blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Έφτιαξε ιστοσελίδα που έμοιαζε με αυτή του ΑΣΕΠ και ζητούσε χρηματικά ανταλλάγματα για υπηρεσίες που ο οργανισμός έδινε δωρεάν!

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), σύμφωνα με την οποία ιστοσελίδα του Διαδικτύου χρησιμοποίει με αθέμιτο και απατηλό τρόπο την ονομασία «ΑΣΕΠ», ενώ φέρει περιεχόμενο και εμφάνιση που προσομοιάζει στην επίσημη ιστοσελίδα του οργανισμού.

Ο διαχειριστής της ιστοσελίδας παραπλανούσε τους επισκέπτες της, δημιουργώντας τους την εντύπωση πως πρόκειται για την επίσημη ιστοσελίδα του  ΑΣΕΠ και προσέφερε, έναντι χρηματικού ανταλλάγματος, υπηρεσίες οι οποίες παρέχονται δωρεάν από τον οργανισμό. Ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Από την ψηφιακή έρευνα εξακριβώθηκε η εμπλοκή ενός ημεδαπού ως διαχειριστή -κατόχου της επίμαχης ιστοσελίδας, εις βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, για παραβίασης της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία και απόπειρας απάτης κατ’ εξακολούθηση μέσω Διαδικτύου, η οποία υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική αρχή. Επιπλέον, μετά από απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), η ιστοσελίδα απενεργοποιήθηκε προσωρινά και αναμένεται η οριστική διαγραφή της.

ΠΑΝ. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή ➤ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου