ΑΝΘΙΜΟΣ: «ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΕΣ ΕΑΝ ΟΝΟΜΑΣΟΥΝ «ΑΝΩ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ...

 
 
Στο θέμα που έθεσε η κ. Ρεπούση για την κατάργηση των Θρησκευτικών από τα σχολεία αναφέρθηκε για άλλη μία φορά ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος, τονίζοντας ότι όποιος ανοίγει τέτοιο θέμα έχει ως στόχο μόνο την αποδυνάμωση των Ελλήνων.

Μάλιστα, για να στηρίξει την άποψη τους "καθώς πάντα μιλάω με στοιχεία" παρούσιασε ένα κείμενο - διακήρυξη για την κατάργηση της εκκλησίας το οποίο βρήκε στο διαδίκτυο, και το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, αναφέρει ότι "αν θέλεις να εξαφανίσεις τους Έλληνες πρέπει να τους αποδυναμώσεις τη φιλοπατρία τους, την γλώσσα τους και την εκκλησία τους".

Φυσικά αναφέρθηκε και πάλι και στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, τονίζοντας ότι "το όνομα Άνω Μακεδονία απορρίπτεται. Είναι μία αστεία και γελοία πρόταση", και πρόσθεσε ότι σε περίπτωση που η πρόταση αυτή τελικά υιοθετηθεί η Εκκλησία είναι έτοιμη να αντισταθεί ειρηνικά, με πορείες και διαδηλώσεις.


Πηγή ➤  thestival.gr




Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου