"Βροχή" οι καταγγελίες για το facebook..



Το 49% των καταγγελιών που δέθηκε η ελληνική ανοιχτή γραμμή safeline το πρώτο εξάμηνο του 2013 αφορούσαν αποκλειστικά το facebook σύμφωνα με ανακοίνωση του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.

Οι περισσότερες καταγγελίες αφορούν σε κλεμμένους κωδικούς πρόσβασης, με στόχο την παραβίαση του προφίλ των χρηστών.

Επίσης παρουσιάζονται κρούσματα ηλεκτρονικού εκφοβισμού (cyber-bullying) τόσο σε ανήλικους όσο και σε ενήλικους.

Οι χάκερς κλέβουν φωτογραφίες από μέλη του facebook και τις αναδημοσιεύουν σε άλλες σελίδες. Μετά από μία τέτοια καταγγελία η SafeLine (www.safeline.gr) ακολουθεί μια συγκεκριμένη διαδικασία, έτσι ώστε να γίνει αποτελεσματικά η απομάκρυνση του περιεχομένου.

Εφόσον γίνει εξακρίβωση του παράνομου περιεχομένου μετά την επεξεργασία της καταγγελίας, η SafeLine προωθεί το περιεχόμενο και την καταγγελία απευθείας στους διαχειριστές του Facebook.

Έπειτα, εκείνοι, με τη σειρά τους, απομακρύνουν το παράνομο περιεχόμενο από τους διακομιστές τους, διαγράφοντας τις σελίδες παράνομου περιεχομένου και τα παραβιασμένα προφίλ χρηστών.

Επίσης, κάποιες από τις καταγγελίες αυτές προωθούνται στη Μονάδα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πηγή ➤ briefingnews

Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου