Απίστευτη απάτη με χαρτονομίσματα στην Ελλάδα...


Συστήθηκε ως γιος υπουργού από χωρα της Αφρικής και ήθελε να αγοράσει πολυκατοικία.

Όμως τα χαρτονομίσματα ήταν μαύρα... Η συνέχεια της απάτης είναι για γέλια και για κλάματα!

Ύστερα από καταγγελία ενός Έλληνας επιχειρηματία, συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη στην περιοχή του Ζωγράφου 3 άτομα, εκ των οποίων δυο Έλληνες ηλικίας 79 και 55 ετών, κι ένας 40χρονος υπήκοος Νιγηρίας, για απάτη που είναι γνωστή και ως μέθοδος «Νιγηριανής απάτης» ενώ αναζητούνται τουλάχιστον ακόμα ένας Έλληνας και δύο αλλοδαποί συνεργοί τους.

Ο δήθεν γιος υπουργού από χώρα της Αφρικής παρουσιάστηκε ως αγοραστής πολυκατοικίας στη Γλυφάδα

Πιο αναλυτικά, όπως ανέφερε ο επιχειρηματίας, ο 79χρονος επικοινώνησε μαζί του, ισχυριζόμενος ότι θα τον έφερνε σε επαφή με υποψήφιους αγοραστές νεόδμητης πολυκατοικίας, την οποία είχε ανεγείρει η εταιρεία του στην περιοχή της Γλυφάδας.

Λόγω δυσκολίας στην εξαγωγή χρημάτων από τη Νιγηρία, τα χρήματα που θα έδιναν στον επιχειρηματία είχαν χρωματιστεί με μαύρο χρώμα
Μετά από λίγες ημέρες, ο 79χρονος πήγε στην εταιρεία συνοδευόμενος από έναν αλλοδαπό συνεργό του, τον οποίο παρουσίασε σαν γιο Υπουργού από χώρα της Αφρικής. Οι δυο ισχυρίστηκαν στον επιχειρηματία ότι, λόγω δυσκολίας στην εξαγωγή χρημάτων από τη Νιγηρία, τα χρήματα που θα έδιναν στον επιχειρηματία είχαν χρωματιστεί με μαύρο χρώμα και μετά από κατάλληλη χημική επεξεργασία θα μπορούσαν να τα επαναφέρουν στην αρχική τους μορφή (γνωστή ως μέθοδος «Νιγηριανής απάτης»).

Έκαναν κι επίδειξη αποχρωματισμού μαύρων χαρτονομισμάτων
Πρότειναν αυτόν τον τρόπο συνεργασίας για να χρησιμοποιήσουν τα χρήματα του καταγγέλλοντα, για να δημιουργήσουν το ποσό της συναλλαγής, με κίνητρο για την επίτευξη της συμφωνίας ποσοστό κέρδους 25% επιπλέον στην τιμή πώλησης του ακινήτου. Μάλιστα για να πείσουν τον επιχειρηματία για τους ισχυρισμούς τους, τα ίδια άτομα πήγαν για δεύτερη φορά  την 1η Νοεμβρίου στο γραφείο του επιχειρηματία όπου του έκαναν επίδειξη αποχρωματισμού μαύρων χαρτονομισμάτων.

Μετά την επίδειξη, οι δύο πλευρές συμφώνησαν, ο επιχειρηματίας να παραδώσει στον 79χρονο το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ, ώστε να αποχρωματισθεί το τριπλάσιο ποσό.

Ο επιχειρηματίας κατάλαβε ότι πρόκειται για απάτη και τους έστησε "παγίδα"
Ο επιχειρηματίας, αντιλαμβανόμενος ότι πρόκειται για απάτη, απευθύνθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής και καθορίσθηκε νέο ραντεβού με τους συλληφθέντες στις 7 Νοεμβρίου, όπου ο επιχειρηματίας θα παρέδιδε το χρηματικό ποσό των 15.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Ο 79χρονος και ο 40χρονος αλλοδαπός συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω ενώ παραλάμβαναν τα χρήματα, ενώ ο 55χρονος συνεργός τους συνελήφθη μέσα στο αυτοκίνητο, με το οποίο είχαν καταφθάσει στο σημείο της συνάντησης ενώ τους περίμενε.

Στην κατοχή τους και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες και στο αυτοκίνητό τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- Μία  βαλίτσα με πλήθος κομματιών μαύρου χαρτιού σε διαστάσεις χαρτονομισμάτων των 100 ευρώ.

- Μία τσάντα με 3 μπουκάλια με άγνωστη χημική ουσία (υλικά που χρησιμοποιούνται στην Νιγηριανή απάτη).

- Μία αυτοσχέδια συσκευασία με 479 κομμάτια μαύρου χαρτιού με εντυπώματα του χαρτονομίσματος των 100 ευρώ.
- Ένα  αεροβόλο όπλο και μεταλλικά σφαιρίδια.
- Ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής ( laptop ).
- Μηχανισμός ανίχνευσης πλαστών χαρτονομισμάτων.
- Πλήθος φιαλιδίων με άγνωστη χημική ουσία.
- Μαύρα κομμάτια χαρτιού σε μέγεθος χαρτονομισμάτων.
- 15 κινητά τηλέφωνα.
- 6 βιβλιάρια καταθέσεων.
- Το χρηματικό ποσό των 550 ευρώ.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες, από κοινού με τους συνεργούς τους, είχαν συστήσει προ διμήνου εγκληματική ομάδα και είχαν διαπράξει 3 απάτες με αυτή τη μέθοδο σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ενώ ερευνάται η συμμετοχή του σε παρόμοιες περιπτώσεις.


Πηγή ➤  newsit.gr



Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια :

  1. Μάγκας στην προκειμένη περίπτωση ο επιχειρηματίας, όχι σαν κάτι άλλους που πίστεψαν ότι θα βγάλουν χρήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή