Ανακοίνωση της αστυνομίας για τη σημερινή φρικτή αποκάλυψη στη Θεσσαλονίκη...



Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

Συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες σήμερα (13-11-2013), από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, δύο ημεδαπές ηλικίας 64 και 35 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για «Παράνομη κατακράτηση», «Υπεξαγωγή εγγράφων», «Έκθεση» και παράβαση του Νόμου «Για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας».

Ειδικότερα, την 12-11-2013, εκπρόσωπος συνδέσμου ατόμων με ειδικές ανάγκες, κατήγγειλε στην ανωτέρω υπηρεσία, ότι 62χρονη ημεδαπή η οποία έχει προβλήματα όρασης, βρίσκεται υπό καθεστώς περιορισμού και απομόνωσης στην οικία της, δεχόμενη παράλληλα ψυχολογική και σωματική βία.

Πρωινές ώρες σήμερα (13-11-2013), αστυνομικοί της προαναφερόμενης υπηρεσίας, διενήργησαν έλεγχο στην οικία της 62χρονης στην περιοχή της Τούμπας, όπου διαπίστωσαν ότι αυτή βρισκόταν περιορισμένη εντός της οικίας της και της είχαν αφαιρεθεί τα κλειδιά της εισόδου κατά τρόπο ώστε να καθίσταται ανέφικτη η έξοδος, καθώς επίσης της είχαν αφαιρεθεί και τα προσωπικά της έγγραφα.

Όπως προέκυψε από την περαιτέρω έρευνα, δράστιδες των ανωτέρω πράξεων ήταν η 64χρονη αδερφή της και η 35χρονη ανιψιά της, οι οποίες από το Νοέμβριου του 2012 προκειμένου να προσπορίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος από τα επιδόματα προνοίας και τη σύνταξη που λάμβανε η 62χρονη, τη μετέφεραν παρά τη θέλησή της, αρχικά, στην οικία της 64χρονης στην περιοχή της Τούμπας και προ δεκαπενθημέρου την επανέφεραν στην οικία της στην ίδια περιοχή.

Παράλληλα, οι δράστιδες ασκούσαν ψυχική και σωματική βία σε βάρος της παθούσας, καθώς επίσης της στερούσαν τη δυνατότητα κανονικής σίτισης με αποτέλεσμα την απώλεια σωματικού βάρους της 62χρονης.
Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Πηγή ➤ olathessaloniki

Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου