Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, σε συνεργασία με το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Υ.Π) του Υπουργείου Υγείας, εγκληματική οργάνωση που διακινούσε συστηματικά ναρκωτικά φάρμακα.
Έπειτα από ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, που ξεκίνησε πρωινές ώρες της 28-11-2013 και ολοκληρώθηκε πρώτες πρωινές ώρες της 30-11-2013, στις περιοχές του Βύρωνα και του Πειραιά, συνελήφθησαν μία ημεδαπή ηλικίας 39 ετών, ένας ημεδαπός ηλικίας 60 ετών και ένας αλλοδαπός υπήκοος Αλγερίας, ηλικίας 30 ετών.
Όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα οι τρείς συλληφθέντες, οι οποίοι κατά την τελευταία 6ετία είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, δραστηριοποιούνταν σε καθημερινή βάση, στην παράνομη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και στη διάθεση επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία φαρμακευτικών σκευασμάτων.
Ηγετικό μέλος του κυκλώματος είναι η 39χρονη συλληφθείσα, η οποία διατηρεί φαρμακείο στον Πειραιά, και διέθετε στους δύο συνεργούς της, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ναρκωτικά φάρμακα σε μεγάλες ποσότητες, χωρίς νόμιμα παραστατικά και χωρίς συνταγογράφηση.
Ειδικότερα αστυνομικοί του Τμήματος Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, μετά από διερεύνηση πληροφορίας, έθεσαν σε διακριτική επιτήρηση οικία στην περιοχή του Βύρωνα, όπου εντοπίσθηκαν ο 60χρονος ημεδαπός και ο 30χρονος αλλοδαπός, στην κατοχή των οποίων καθώς και εντός της οικίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 7.700 ναρκωτικά χάπια.
Από την έρευνα προέκυψε ότι προμηθευτής των ναρκωτικών φαρμάκων ήταν η 39χρονη φαρμακοποιός, η οποία μετά από προκαθορισμένη συνάντηση παρέδωσε στον 60χρονο συλληφθέντα 3.780 ναρκωτικά χάπια και μετά την παραλαβή προσημειωμένων χαρτονομισμάτων συνελήφθη.
Από σχετικό έλεγχο που διενεργήθηκε στο φαρμακείο της 39χρονης στον Πειραιά, παρουσία Επιθεωρητή του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας διαπιστώθηκε πλήθος σοβαρών παραβάσεων, όπως κατοχή 249 κυτίων διαφορετικών φαρμακευτικών σκευασμάτων τα οποία δεν έφεραν την προβλεπόμενη ταινία γνησιότητας, ενώ τα περισσότερα εξ αυτών είτε ήταν ληγμένα (μερικά από δεκαετίας) είτε είχαν εμφανώς παραποιημένη την ημερομηνία λήξης.
Επίσης βρέθηκε πλήθος μονόγραμμων συνταγών, οι οποίες εκτός των άλλων παρατυπιών, ανέγραφαν ποσότητες ναρκωτικών σκευασμάτων πέραν του ανωτάτου επιτρεπομένου ορίου.
Όπως διαπιστώθηκε η φαρμακοποιός επικολλούσε τις ταινίες στις συνταγές χωρίς την αντίστοιχη χορήγηση φαρμάκων στους ασθενείς, εισπράττοντας κατ’ αυτό τον τρόπο το χρηματικό ποσό που αναφέρεται επί της συνταγής, εξαπατώντας τα ασφαλιστικά ταμεία και αποκομίζοντας υπέρογκα χρηματικά ποσά. Σημειώνεται ότι στην οικία της 39χρονης βρέθηκαν 6.500 ταινίες γνησιότητας, η προέλευση των οποίων ερευνάται. Στην κατοχή της επίσης βρέθηκαν είκοσι πέντε (25) βιβλιάρια καταθέσεων από τα οποία προκύπτει κίνηση μεγάλων χρηματικών ποσών.
Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
• Δέκα χιλιάδες εξακόσια ογδόντα (10.680) ναρκωτικά χάπια.
• Έξι χιλιάδες πεντακόσιες (6.500) αυτοκόλλητες ταινίες γνησιότητας
διαφόρων φαρμάκων.
• Το χρηματικό ποσό των χιλίων πεντακοσίων πέντε (1.505) ευρώ.
• Οκτώ (8) σφραγίδες.
• Είκοσι πέντε (25) βιβλιάρια καταθέσεων.
• Πλήθος αποδείξεων είσπραξης διαφόρων τραπεζών.
• Ένας (1) φορητός Η/Υ (laptop)
• Ένας (1) Η/Υ
• Τρία (3) κινητά τηλέφωνα
• Δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.
Σε βάρος των τριών συλληφθέντων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απάτης, της πλαστογραφίας, της πλαστογραφίας πιστοποιητικών και παράβαση των Νόμων περί οργανωμένου εγκλήματος, περί νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί αλλοδαπών και οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Πηγή ➤ makeleio
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου