ΛΥΣΤΕ blog ➤ Χθες, ήταν η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Aids. Με αφορμή αυτή την ημέρα, οι περισσότεροι δήμοι στη χώρα μέσω ερευνών, παρουσιάσεων, και μέσα από διάφορες καμπάνιες, προσπάθησαν να θίξουν ένα από τα πλέον σημαντικά θέματα που μαστίζουν κυρίως συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες.
Η Πάτρα και η ευρύτερη περιοχή αποτελεί ένα από τα σημεία αναφοράς και έντονου προβληματισμού των αρχών αλλά και εμπλεκόμενων φορέων σε ότι αφορά στο aids
Σύμφωνα με τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις κάθε χρόνο στην περιοχή καταγράφονται τουλάχιστον 40 νέοι φορείς ενώ όπως επισημαίνουν παράγοντες της υγείας από τη Δυτική Ελλάδα αυτή στασιμότητα αντί να ανακουφίζει πρέπει να προβληματίζει καθώς η πραγματική έκταση στην εξάπλωση του ιού μπορεί να γίνει αντιληπτή ακόμα και πέντε χρόνια μετά τη μόλυνση κάποιου ατόμου.
Όπως τόνισε μιλώντας στους patrastimes.gr Ι. Δεττοράκης η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου και στην περιοχή σε ότι αφορά στους χρήστες ενδοφλέβιων εξαρτησιογόνων ουσιών οι οποίοι λόγω ένδειας και ελλειμματικής κοινωνικής πολιτικής κάνουν χρήση μιας βελόνας για την εξασφάλιση της δόσης τους.
Σύμφωνα πάντα με τον κ. Δεττοράκη και το patrastimes.gr, πολλοί από τους οροθετικούς ή από τα άτομα που υποψιάζονται πως έχουν κολλήσει aids επιλέγουν να φύγουν από την Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα αναζητώντας την ανωνυμία με αποτέλεσμα να μην καταγράφονται ποτέ ως περιστατικά στην περιοχή.
Την ίδια ώρα πονοκέφαλο αποτελεί για τις υπηρεσίες υγείας στην περιοχή η εμφάνιση εκδιδομένων γυναικών οι οποίες δεν υπόκειται σε καμία ιατρική παρακολούθηση με αποτέλεσμα να θεωρούνται ικανές να μολύνουν έως και 35 άτομα το μήνα η κάθε μια – από τη στιγμή που είναι φορείς του aids – καθώς ο 1 στους 4 άντρες στην Πάτρα αλλά και την υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα δεν κάνει χρήση προφυλακτικού.
Πηγή ➤ makeleio.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου