Νόμιμη η ανάκληση των αποσπασμένων από το Παρανέστι. Ηθική όμως ;




ΛΥΣΤΕ blog ➤Επιστολή της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ.  στον αρχηγό της αστυνομίας για αποκατάσταση της αδικίας και ανάκληση της διαταγής για επιστροφή τους, μειώνοντας τη δύναμη των αποσπασμένων στο στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών στο Παρανέστι της Δράμας με έξοδα δημοσίου .

Όπωςχαρακτηριστκά σημειώνεται στο σάιτ της ομοσπονδίας ( posyfy.gr ), "από αρχής λειτουργίας του Κέντρου Φιλοξενίας Παρανεστίου   αποσπάστηκαν σε αυτό αστυνομικοί και με δικά τους έξοδα για την ενίσχυσή του.   

Σε σχέση με τα λοιπά Κέντρα, στο Παρανέστι οι αστυνομικοί δεν τυγχάνανε των ευνοϊκών ρυθμίσεων  για την λήψη μορίων των οργανικών τους θέσεων , καθώς δεν είχε συσταθεί ακόμη το συγκεκριμένο κέντρο όταν είχε δημοσιευθεί το σχετικό ΠΔ για τις ρυθμίσεις στα ήδη υπάρχοντα έως τότε κέντρα.

    Η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. μετά απο σχετική ενημέρωση προς τον Υπουργό, έλαβε την θέση του Υπουργού για αποκατάσταση της αδικίας μέσω νομοθετικής πρωτοβουλίας     Με το Π.Δ.172/2013- ΦΕΚ 274/Α/16.12.2013  τροποποιούνται οι σχετικές διατάξεις και εντάσσεται και το συγκεκριμένο Κέντρο   στις ρυθμίσεις για μοριοδότηση των αποσπασμένων όχι όμως με αναδρομική ισχύ.

    Την 23.12.2013 το Αρχηγείο διατάσσει την ανάκληση των αποσπάσεων  αστυνομικών. Παρόλο που επί μακρόν χρονικό διάστημα σε αυτούς τους αστυνομικούς το ΑΕΑ ανανέωνε την απόσπαση τους χωρίς βέβαια μόρια , με την σχετική διαταγή  το Αρχηγείο ανακαλεί τους αστυνομικούς και τους επιστρέφει πίσω στις οργανικές τους "λόγω Υπηρεσιακών αναγκών" , ορίζοντας νέους αντικαταστάτες τους με λήψη μορίων πλέον.

  Μετά τα παραπάνω, η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. απέστειλε την παρακάτω επιστολή στον Αρχηγό:



  Θεσσαλονίκη 27.12.2013                                                        

Αριθμ. Πρωτ. 39 /2013   ΠΡΟΣ:   - Γραφείο κ. Αρχηγού ΕΛ.ΑΣ.

Επιστροφή των αποσπασμένων αστυνομικών από το Παρανέστι Δράμας λόγω υπηρεσιακών αναγκών.

Νόμιμο ναι, ηθικό  όμως Κύριε Αρχηγέ ;

  Με την υπ’αριθμ 6001/7/4/5509-ια’  από 23.12.2013  διαταγή σας  καθορίσατε πέραν των άλλων και την απόσπαση ή παραμονή αστυνομικών στο Κέντρο Φιλοξενίας Παρανεστίου Δράμας. Με την ανωτέρω διατάξατε την επιστροφή 18 αστυνομικών μετά από μακράν παραμονή στο Κέντρο και την αντικατάστασή τους με νέους αστυνομικούς.   

Παράλληλα με το ΠΔ.173/2013  - το οποίο δημοσιεύθηκε προ ημερών - επαναπροσδιορίστηκε η μοριοδότηση των αποσπασμένων για τα κέντρα φιλοξενίας και ιδιαίτερα συμπεριλήφθηκε το κέντρο φιλοξενίας του Παρανεστίου Δράμας , το οποίο δεν υπήρχε μέχρι πρόσφατα στις σχετικές διατάξεις της ρύθμισης των άλλων κέντρων , απλά γιατί συστάθηκε τελευταίο και μετά τις διατάξεις του ΠΔ 107/2012.   

Πάγιο αίτημα των συναδέλφων αλλά και των συνδικαλιστικών φορέων η αποκατάσταση της αδικίας που προέκυψε αποκλειστικά λόγω χρονικών συγκυριών.     Από την πλευρά μας τόσο με το υπ’ αριθμ 4/2013 από 25.7.2013 έγγραφο του τοπικού μας Σωματείου στη Δράμα όσο και με πληθώρα υπομνημάτων της Ομοσπονδίας  ζητούσαμε την αποκατάσταση της αδικίας αλλά και την αναδρομική ισχύ ώστε οι συνάδελφοι που ξεκίνησαν και πάσχισαν σε ιδιαίτερες συνθήκες να δημιουργήσουν αυτές τις εγκαταστάσεις να «ανταμειφτούν» για όλα όσα έκαναν έστω και με αυτή την μορφή.   

Σήμερα όχι μόνο δεν τους «ανταμείψατε» με την αναδρομικότητα των διατάξεων αλλά πολύ περισσότερο τους ΤΙΜΩΡΗΣΑΤΕ διατάσσοντας την επιστροφή τους με την τελευταία διαταγή σας για νέες αποσπάσεις και νέους αντικαταστάτες τους μετά από τουλάχιστον ένα έτος που συνεχώς κάθε μήνα ή κάθε τρίμηνο τους ανανεώνατε την απόσπασή τους – χωρίς βέβαια μόρια ! .   

Πως θα μπορούσε κανείς κύριε Αρχηγέ πέραν της φράσης « …λόγω υπηρεσιακών αναγκών διατάσσεται η επιστροφή τους….» να ερμηνεύσει μια πλειάδα συγκυριών όπως : 

►   Όσο δεν υφίστανται μόρια στους αποσπασμένους του κέντρου του Παρανεστίου, από την αρχή της μετακίνησής τους αυτή ανανεωνόταν από το ΑΕΑ κάθε φορά 

►  Για όλο αυτό το διάστημα οι υπηρεσιακές ανάγκες στις Υπηρεσίες της Αττικής δεν απαίτησαν την επιστροφή τους 

►  Πως σήμερα δηλαδή με την πρώτη εφαρμογή της νέας διάταξης για την μοριοδότηση των αποσπασμένων στο Κέντρο επήλθε η ανάγκη για επιστροφή των συγκεκριμένων  συναδέλφων στις Υπηρεσίες τους και η αντικατάσταση τους με άλλους ;   

Κύριε Αρχηγέ ,   

Τέτοιες ενέργειες στις οποίες προέβη το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. είναι μεν νόμιμες αλλά πεποίθησή μας ότι δεν είναι ηθικές. Κυρίως όταν απευθύνονται σε αστυνομικούς ανεξαρτήτου βαθμού, που κατάφεραν να δημιουργήσουν και να λειτουργήσουν το συγκεκριμένο κέντρο , το οποίο ιδρύθηκε από το Αρχηγείο μέσα σε μια νύχτα όπως καλά θυμόμαστε.     Χωρίς να έρθουμε σε αντιπαράθεση με άλλους συναδέλφους και χωρίς βέβαια συνδικαλιστικό συμφέρον , θεωρούμε πως επιτέλους θα πρέπει το Αρχηγείο να προβεί άμεσα σε μείωση των αποσπασμένων που μετακινούνται με έξοδα δημοσίου ( και επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό για το συγκεκριμένο κέντρο) και την αντικατάστασή τους με αυτούς τους συναδέλφους που διατάχθηκαν να επιστρέψουν πίσω.   

Δεν θα επεκταθούμε σε επιμέρους ζητήματα και θα περιοριστούμε μονάχα στο να ζητήσουμε την ανάκληση της διαταγής  για την επιστροφή των  18 συναδέλφων , λαμβάνοντας  το μήνυμα πως τελικά τίποτε από όλα τα προαναφερόμενα δεν συνέτρεξε απλά ήταν μια τυχαία συγκυρία.



Πηγή ➤bloko



Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου