ΥΑΤ Θεσσαλονίκης: Αντί επιβράβευσης... μείωση μισθού μέσω νυχτερινής αποζημίωσης, Πρόταση της ΣΕΑΘ



ΛΥΣΤΕ blog ➤  Η αύξηση των διμοιριών στη Θεσσαλονίκη, μπορεί να προκάλεσε υπηρεσιακή ανακούφιση στους υπηρετούντες, δημιούργησε άλλου είδους προβλήματα όμως στους υπηρετούντες που είδαν να ψαλιδίζονται ακόμη περισσότερα τα ήδη κολοβωμένα επιδόματα τους.

Η ΣΕΑΘ, που επισήμανε το πρόβλημα, προχώρησε στη σύνταξη και στη δημοσιοποίηση δσχετικών προτάσεων...

"Η Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών Θεσσαλονίκης (Σ.Ε.Α.Θ.),  αφουγκραζόμενη εγκαίρως ένα αίτημα των συναδέλφων της Υ.Α.Τ. Θεσσαλονίκης και προκειμένου αυτό να επιλυθεί όσον το δυνατόν ταχυτέρα, καθώς είναι ακόμα αρχή της χρονιάς, προτείνει τα εξής:

1) Είναι γνωστό σε όλους ότι τα τελευταία χρόνια, και με τις συνεχείς  περικοπές που επήλθαν στους μισθούς μας στα πλαίσια των μνημονίων, πολλοί από εμάς έχουν περιέλθει σε δύσκολη οικονομική κατάσταση και σχεδόν όλοι  έχουν ανάγκη κάθε δυνατής οικονομικής βοήθειας που να ενισχύει το εισόδημα. Η νυχτερινή αποζημίωση, είναι ένα από αυτά που αυξάνουν το ύψους του μισθού, αν και αποτελεί επίπονη και κουραστική απασχόληση και αμείβεται δυστυχώς δυσανάλογα λαμβάνοντας υπόψη την καταπόνηση που δέχεται ο ανθρώπινος οργανισμός.  Παρόλα αυτά, επειδή οι πηγές εισοδημάτων μας είναι συγκεκριμένες, θα πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα από την διοίκηση προκειμένου οι ώρες νυχτερινής απασχόλησης να κατανέμονται κατά τέτοιο τρόπο προκειμένου να προσεγγίζουμε το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο  (πλαφόν) ανά άτομο, εφόσον οι υπηρεσιακές συνθήκες το επιτρέπουν.

2) Συγκεκριμένα στην περίπτωση της Υ.Α.Τ. Θεσσαλονίκης, κατά την πρόσφατη αύξηση των διμοιριών κατά δυο (2), δυστυχώς επήλθε και αντίστοιχη μείωση των νυχτερινών ωρών απασχόλησης ανά διμοιρία.
Η Σ.Ε.Α.Θ. εισηγείται κάθε διμοιρία Υ.Α.Τ. να εκτελεί μέσα στο μηνά ένα (1) επιπλέον νυχτερινό ωράριο, πέραν των προκαθορισμένων βάσει προγράμματος, σε χρόνο που θα αποφασίζει η οικεία  Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων, μετά από συνεννόηση και με την Διεύθυνση Αστυνομίας, λαμβάνοντας υπόψη τις υπηρεσιακές και επιχειρησιακές ανάγκες.

Με την ανωτέρω πρόταση ο αριθμός των νυχτερινών ωρών απασχόλησης θα είναι ίσος με αυτών που ίσχυε πριν την αύξηση των διμοιριών, και με τις ώρες που προστίθενται λόγω ωραρίων τα οποία ξεπερνούν την 22.00΄ (π.χ. 17.00-01.00), να έχουμε μηνιαίως ένα σύνολο ωρών περί τις σαράντα (40) γεγονός που προσεγγίζει και το όριο που έχει τεθεί ετησίως για 488 ώρες.

Η συγκεκριμένη πρόταση θεωρούμε ότι πρέπει να ικανοποιηθεί από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, ώστε να αποδειχθεί και έμπρακτα ότι η φυσική ηγεσία μας στηρίζει και μεριμνά για την επίλυση των προβλημάτων μας, εκτιμώντας αυτά που έχουμε προσφέρει το τελευταίο χρονικό διάστημα της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, κάτι  που τόνισε και ο  Υπουργός μας κ. Δένδιας στο τελευταίο συνέδριο της Π.Ο.ΑΣ.Υ., επαινώντας την στάση και τον επαγγελματισμό μας.

Ήμαστε στην διάθεση του κυρίου Γενικού Αστυνομικού Διεθυντή Θεσσαλονίκης και των Διευθυντών των Διευθύνσεων Αστυνομικών Επιχειρήσεων και Αστυνομίας για λεπτομερή ανάλυση της προτάσεως μας."

ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ :
1) ΔΑΓΚΛΗ Δημητρίου - Μέλους Δ.Σ. Π.Ο.ΑΣ.Υ.
2) ΚΑΤΣΙΜΠΡΑ Βασιλείου - Αντιπροσώπου στην Π.Ο.ΑΣ.Υ
3) ΜΠΑΛΑΤΣΟΥΚΑ Ιωάννη - Αντιπροσώπου στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.
4) ΖΙΩΚΟΥ Θεόδωρου - Αντιπροσώπου στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.,
υπηρετούντων στην Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονικής.



πηγη

Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου