Τις επόμενες ημέρες αγριεύει ο καιρός......



Χαλάει ο καιρός από το βράδυ του Σαββάτου και κυρίως την Κυριακή με βροχές, τοπικές καταιγίδες στο νότιο Ιόνιο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και πυκνές χιονοπτώσεις όχι μόνο στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές. Παράλληλα η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και πρόσκαιρα στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν ΒΑ και στο Ιόνιο ΝΑ με εντάσεις που κατά τόπους θα φτάνουν τα 8 μποφόρ.

Εξασθένηση των φαινομένων θα έχουμε τη Δευτέρα.

Το Σάββατο προβλέπονται τοπικές βροχές στα δυτικά και από το απόγευμα στη νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη, ενώ τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες στο Ιόνιο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και από τη νύχτα και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΑ στο Αιγαίο και ΝΑ στο Ιόνιο 5-7 και τοπικά στο νότιο Ιόνιο 8 μποφόρ.

Την Κυριακή στην Πελοπόννησο, την Κρήτη, τις Κυκλάδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια προβλέπονται βροχές και καταιγίδες οι οποίες στις παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της Πελοποννήσου, της Στερεάς, της Εύβοιας και πιθανόν της Θεσσαλίας.
Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι στα κεντρικά και βόρεια θα πνέουν Α-ΒΑ 5-7 και τοπικά στο ΒΑ Αιγαίο 8 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές ΝΑ 5-7 και στο ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.

Την Δευτέρα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών και ασθενών χιονοπτώσεων στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας και καταιγίδες κυρίως στις παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές. Οι άνεμοι στα κεντρικά και βόρεια θα πνέουν Α-ΒΑ 5-7 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές ΝΑ με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
 
Πηγή ➤ lamiareport

Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου