Ο αρχισυνδικαλιστής και οι χρυσές μπίζνες...


Νέα στοιχεία για τις «ύποπτες» δραστηριότητες του αρχισυνδικαλιστή Ρίζου Ρίζου φαίνεται να προκύπτουν έπειτα από καταγγελίες που έφθασαν στα γραφεία του zougla.gr.

Τα αδικήματα εις βάρος του πρώην συνδικαλιστή της ΔΕΗ (μόλις την περασμένη εβδομάδα υπέβαλε αίτηση συνταξιοδότησης) αφορούσαν μέχρι τώρα στις χορηγίες της επιχείρησης προς τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ για πολυδάπανα ταξίδια στο εξωτερικό, την πολυτελή φιλοξενία ξένων συναδέλφων τους και άλλα που ζημίωσαν την επιχείρηση κατά 1.160.470,40 ευρώ.

Η Αρχή για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος έπειτα από έρευνες εντόπισε 750.547 ευρώ σε δύο λογαριασμούς της offshore εταιρείας ΑRCELOR LTD, στην Κύπρο, με μετόχους τον Ρίζο Ρίζο και τις δύο κόρες του Χριστιάνα και Ιωάννα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του πορίσματος της Αρχής, πρόκειται για μαύρο χρήμα, ενώ προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι το συγκεκριμένο ποσό αποτελεί τμήμα του 1.160.470,40 ευρώ.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι ήδη με ενέργειες του προέδρου της Αρχής, αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παναγιώτη Νικολούδη, δεσμεύτηκαν τέσσερα πολυτελή ακίνητα της οικογένειας Ρίζου, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα χρήματα θα επιστρέψουν στα δημόσια ταμεία.

Χρυσές δουλειές με φούρνους και νυχτερινά καταστήματα

Άτομα που γνωρίζουν τον Ρίζο Ρίζο αναφέρουν πως οι διασυνδέσεις του ιδίου με τα κυκλώματα της
νύχτας ήταν πολλές. Παράλληλα, δεν διστάζουν να καταγγείλουν πως το κύκλωμα του Ρίζου πληρωνόταν ακόμα και με άδειες φωτοβολταϊκών για τις υπηρεσίες που προσέφερε
.
Σύμφωνα με τις νέες καταγγελίες που εστάλησαν στο zougla.gr, ο κ. Ρίζος φέρεται -πριν από το κούρεμα των καταθέσεων στην Κύπρο- να διακίνησε μεγάλα χρηματικά ποσά σε τράπεζα στη Γερμανία.

Όσον αφορά στις μπίζνες με καφετέριες, φούρνους και νυχτερινά κέντρα, ο πρώην αρχισυνδικαλιστής φέρεται να διατηρεί μερίδια σε καταστήματα γνωστής αλυσίδας φούρνων, στο όνομα της κόρης του.

Παράλληλα, στον Πειραιά πλησίον της μαρίνας Ζέας, φέρεται να διαθέτει ακόμη ένα αρτοποιείο, ενώ καταγγέλλεται ότι έχει μερίδιο και σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας, στο όνομα όμως συγγενικού του προσώπου.

Από το ρεπορτάζ προκύπτει πως ακριβώς στην ίδια διεύθυνση που δηλώνεται η εταιρεία «ΓΝΗΣΙΑ ΑΡΤΟΠΟΙΗΜΑΤΑ Ε.Π.Ε.», διαχειρίστρια της οποίας -σύμφωνα με το ΦΕΚ 1584, 8 Μαρτίου 2013- είναι η Χριστιάνα Ρίζου, εμφανίζεται και η διεύθυνση της εταιρείας «ΑΤΤΙΚΟΙ ΦΟΥΡΝΟΙ», σύμφωνα με απόφαση για χορήγηση αδείας από το Υπουργείο Πολιτισμού στις 08-08-2013.

Πηγή ➤ zougla.gr

Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου