Σε μπαράζ κατασχέσεων από 17.365 τραπεζικούς λογαριασμούς προχώρησε η Εφορία...

 
Περίπου 700 φορολογούμενοι είδαν τις τραπεζικές τους καταθέσεις να κάνουν «φτερά», λόγω ασυνέπειας στις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Μόνο τον Ιανουάριο, το υπουργείο Οικονομικών έβαλε «χέρι» σε 17.365 τραπεζικούς λογαριασμούς, τριπλασιάζοντας τον αριθμό των κατασχέσεων, συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του 2013, οπότε είχαν γίνει μόλις 5.871 κατασχέσεις (αύξηση 197,5%).

Κάθε 30 δευτερόλεπτα πραγματοποιείται μία κατάσχεση, ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» στόχος του υπουργείου είναι να συντμηθούν και άλλο οι ρυθμοί από την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε θα εφαρμόζεται σε όλη τη χώρα το νέο σύστημα ηλεκτρονικής κοινοποίησης της κατάσχεσης.

Τα έσοδα στα κρατικά ταμεία από τις κατασχέσεις ανέρχονται μέχρι στιγμής στα 260 εκατ. ευρώ. Τα σκήπτρα κρατάει η Α' ΔΟΥ Αθηνών με 3.401 διαταγές για κατασχέσεις αμοιβών, ενοικίων και υπολοίπων σε τραπεζικούς λογαριασμούς, τον Ιανουάριο, έναντι μόλις 33, τον Ιανουάριο του 2013!

Πηγή ➤ defencenet




Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου