Οι συνοριοφύλακες της Ηπείρου, το έλλειμμα στην αστυνόμευση της υπαίθρου και ο αφελής αστυνομικός διορατισμός...

elas-lyste.blogspot

Σε καμία περίπτωση δεν ψέγουμε είτε αδικούμε τις ενώσεις αξιωματικών Ηπείρου και των Ιωαννίνων για τις ανακοινώσεις και τις επιστολές με τις οποίες "αφόρισαν" χθες την απόφαση για υπηρεσιακό "επαναπατρισμό" των συνοριοφυλάκων στα τμήματα δίωξης της παράνομης μετανάστευσης, πλην όλων όσοι υπηρετούν στις ομάδες ΔΙΑΣ, στις διμοιρίες υποστήριξης και στις ΟΠΚΕ.

Σύμφωνα με τα ανεπίσημα στοιχεία, παρότι η διαταγή αφορά σε περίπου 40 συνοριακούς των Ιωαννίνων που επιστρέφουν στη φυσική υπηρεσιακή τους κοίτη, οι υπόλοιποι θα συνεχίσουν ν' ασκούν τα καθήκοντα τους στις ομάδες όπως προεκτέθηκαν.

Γιατί όμως μόνο στην Ήπειρο και δεν έχει γενικό χαρακτήρα η διαταγή, είναι το αυτονόητο ερώτημα. Οι πληροφορίες του bloko.gr σημειώνουν ότι η αιτία της διαταγής εντοπίζεται στο γεγονός ότι ζευγάρι ηλικιωμένων έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας σε περιοχή που υποτίθεται πως καλύπτεται από το προσωπικό τμήματος της συνοριακής αστυνομίας, που όμως κι αυτό όπως σχεδόν στο σύνολο τους, "χτυπήθηκε" από τοπικής εμβέλειας "αστυφιλικές" ροές.

Οι συνοριακοί πήραν δηλαδή με εσωτερικές διαταγές απόσπαση από την ύπαιθρο προς τς πρωτεύουσες των νομών. Είναι κι αυτό μια εγκληματολογικού τύπου άποψη και φλοσοφία αστυνόμευσης. Αφήστε εκτεθειμένη την ύπαιθρο για χάρη των πόλεων αλλά και για τον τοπικό αστυνομικό πληθυσμό που εξαιτίας της λειψανδρίας δαπανά επιπλέον από το αναλογούν εργατοώρες.

Όμως δυστυχώς, αυτό είναι το πιο ανώδυνο σε ότι αφορά στο γενικότερο ζήτημα ορισμού του επιπέδου εθνικής ασφάλειας και στρατηγικού σχεδιασμού διαχείρισης υψηλής κρισιμότητας θεμάτων. Κι άλλωστε, ένας ή δύο συνταξιούχοι λιγότεροι εξυπηρετούν μιας οικονομικής όψης και θεώρησης μαλθουσιανιστική αντίληψη.

Το τελευταίο διάστημα, μετά την εμφάνιση των τζιχαντιστών του μουσουλμανικού χαλιφάτου και τους ιερούς πολέμους των φονταμενταλιστών σε Ιράκ και Συρία, ο διεθνής τύπος και λιγότερο ο εσωτεκός "φλέγονται" από δημοσιεύματα για βαλκανικούς θύλακες και για σταθερά αυξανόμενες ροές φανατικών από γειτονικές στην Ελλάδα χώρες προς τα μέτωπα του πολέμου.

Και οι χώρες αυτές βρίσκονται όλες παραταγμένες προς Βορρά. Αλβανία, Σκόπια, Κοσυφοπέδιο και σε μια εθνικής σημασίας ζώνη που έχει εγκαταλειφθεί από τον στρατό και αφεθεί σταχέρια των ακριτών- συνοριοφυλάκων της αστυνομίας. Κι αυτούς, με τη θέληση και των ίδιων των συνοριακών που προφανώς προτιμούν την περιπολία και τη διαμονή στην πόλη απ' ότι στη μοναξιά της υπαίθρου, η ηγεσία της αστυνομίας και οι κατά τόπους αξιωματούχοι τους αποσπούν από εκεί.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που όλες οι αστυνομικές υπηρεσίες και κυρίως τα αλλοδαπών έχουν κατακλυστεί με οδηγίες και ντιρεκτίβες αναφορικά με τον έμπολα και για το IKIL δεν υπάρχει η παραμικρή μνεία κα στρατηγική κατεύθυνση έρευνας και συλλογής πληροφοριών.

του Γιώργου Καραϊβάζ
Και μια απλή υπόμνηση



Πηγή ➤ bloko

Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου