Ο ΒΑΡΔΗΣ ΚΑΙ Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ ΠΛΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΣΑΡΑΦΟΓΛΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΠΙΡΙΜΠΑ.
Aκόμη και η AGB επιστρατεύτηκε για χάρη της Μαρίας.
Η εταιρεία μετρήσεων δίνει πρωτιές στο δελτίο της Σαράφογλου και παράλληλα επιχειρήματα στον Γιώργο Μπόμπολα υπέρ της επιλογής της σαν αντικαταστάτρια της Ολγας Τρέμη.
Μάλιστα με την βοήθεια της AGB ξορκίζουν και το φάντασμα της Ολγας Τρέμη που εξακολουθεί να πλανάται πάνω από την Μεσογείων.
Γιατί χρειάζονται όλα αυτά;
Μα για να πεισθεί ο Βαρδής που θεωρεί πως η παρουσία ενός άνδρα όπως ο Στραβελάκης στο δελτίο ειδήσεων θα κάνει ακόμη πιο αξιόπιστο και σοβαρό το δελτίο του καναλιού.
-Μα Βαρδή μου, η Μαρία είναι από αριστερή οικογένεια, ο πατέρας της ήταν ΚΚΕ...,
επιχειρηματολογεί ο Μπόμπολας για να πείσει τον Βαρδή για την επιλογή της Σαράφογλου.
Ο Βαρδής και ο Μπόμπολας πλακώνονται για την Μαρία Σαράφογλου ακόμη και στην μπιρίμπα.
Aπό την Λιάνα Κανέλη και τον Παύλο Τσίμα στην Μαρία Σαράφογλου. Το Μega είχε διαχρονικά μια αδυναμία στα "παιδιά του Ριζοσπάστη".
Η Μαρία είναι κόρη του πάλαι ποτέ δημάρχου Κερατσινίου και στενού συνεργάτη του Κώστα Λαλιώτη επί των ημερών του δεύτερου ως υπουργού ΠΕΧΩΔΕ.
Από την άλλη ο Στραβελάκης, ως παλιά καραβάνα του Mega, δεν θα παραδώσει εύκολα τα όπλα. Πέρασε πέτρινα χρόνια στην σκιά της Ολγας Τρέμη με αποτέλεσμα να ξεχαρμανιάζει τα Σ/Κ κοτσάρωντας μετά από κάθε είδηση που εκφωνεί και το σχόλιό του.
Σκέτος πουρουπουπου, λες και κανείς έχει όρεξη να ακούει και την άποψη του Στραβελάκη.
Αντίθετα η Σαράφογλου διαθέτει άνεση και αέρα στην κάμερα. Δεν κάνει σαρδάμ και δείχνει να απολαμβάνει το νέο της ρόλο.
Eπίσης δεν μας λέει και την άποψή της κι αυτό είναι κάτι που εκτιμούμε.
Ο μπαμπάς της Δημήτρης Σαράφογλου ανήκε παραδοσιακά στο ΚΚΕ και με τη στήριξη του Κομμουνιστικού Κόμματος, το οποίο είχε ισχυρή επιρροή στην περιοχή, εξελέγη δήμαρχος στο Κερατσίνι.
Αυτό συνέβη για πρώτη φορά στο τέλος της δεκαετίας του 1970, όταν ο Σαράφογλου ήταν ένας δυναμικός νέος πολιτικός μηχανικός - και εξίσου νέος οικογενειάρχης, έχοντας ήδη μια κόρη με τη σύντροφο της ζωής του, Βαρβάρα, με καταγωγή από τα Καρδάμυλα της Χίου.
Η πολιτική ωρίμανση του Δημήτρη Σαράφογλου εξελισσόταν ενόσω έχαιρε της εμπιστοσύνης των συμπολιτών του, οι οποίοι εξακολούθησαν να τον εκλέγουν αδιαλείπτως έως το 1990.
Ωστόσο, όταν ανέλαβε καθήκοντα για την τρίτη από τις διαδοχικές του θητείες ως δημάρχου, βρισκόταν ήδη σε πορεία σύγκρουσης με το ΚΚΕ, έχοντας πλέον στιγματιστεί από τους πρώην συντρόφους του ως «μεταρρυθμιστής», «αναθεωρητής» κ.ο.κ. Λίγο καιρό αργότερα, ο Δημήτρης Σαράφογλου θα μετείχε στην πρώτη πολιτική επιτροπή του ΣΥΝ, ακολουθώντας τον Μίμη Ανδρουλάκη, τη Μαρία Δαμανάκη, τον Φώτη Κουβέλη και πάρα πολλές άλλες κεφαλές της Ανανεωτικής Αριστεράς που αποσκίρτησαν από το ΚΚΕ κατά τη διάσπαση που υπέστη εκείνη την περίοδο.
Η Μαρία σπούδασε Δημοσιογραφία στο Λονδίνο -μετά τη Νομική Θεσσαλονίκης- και φρόντισε να εμπλουτίσει τη γλωσσομάθειά της με αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά και κινέζικα. Οπως εξομολογείται η ίδια, το διεθνές ειδησεογραφικό δελτίο είναι η μεγάλη της αγάπη, πιθανώς διότι σε αυτό βρίσκει τον τρόπο να παρακάμψει την ντόπια μικροπολιτική, παρακολουθώντας, όμως, στενά την πολιτική στην ευρύτερη, οικουμενική της διάσταση.
Ο πατέρας της επανεξελέγη δήμαρχος Κερατσινίου το 2003 και οι διασυνδέσεις του θα μπορούσαν να έχουν διευκολύνει σημαντικά τη Μαρία Σαράφογλου, νεαρή δημοσιογράφο της ΕΡΤ.
Ωστόσο, παρέμεινε συμβασιούχος και μάλιστα με διαρκή αγωνία για το μέλλον ως το τέλος της 12ετούς παρουσίας της εκεί - κάποτε, μάλιστα, είχε φτάσει να δηλώνει «όμηρος» της κρατικής τηλεόρασης.
Τελικά, όμως, απελευθερώθηκε την κατάλληλη στιγμή, όταν το MEGA πείστηκε από τις εμφανίσεις της σε εκπομπές όπως η «Σάββατο-Κυριακή live», «Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ», «Πρώτη Γραμμή» και «Συμβαίνει τώρα».
Πηγή ➤ kourdistoportocali
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου