Τα "κοράκια" της Λέσβου ! Ντροπή ρε ανθρωποειδή (φωτό ντοκουμέντο).

elas-lyste.blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Την ώρα που το δράμα των προσφύγων συγκλονίζει όλους τους ανθρώπους υπάρχουν κάτι ανθρωποειδή που λειτουργούν και συμπεριφέρονται σαν «κοράκια».  Άτομα που αποτελούν ντροπή για το νησί μας.

Η αφήγηση ενός αυτόπτη μάρτυρα στο Lesvosnews.net  είναι συγκλονιστική.
«Αυτό που είδα είναι απάνθρωπο για ανθρώπους. Μέρα μεσημέρι, την Κυριακή 19/4, γύρω στις 3 το απόγευμα και μετανάστες πλησιάζουν στην ακτή, κοντά στο Μόλυβο. Ένας ντόπιος με το που βλέπει τους μετανάστες βγαίνει στην παραλία και σαν κοράκι τους παρακολουθεί. Κατά την προσφιλή τους τακτική οι μετανάστες για να αποφύγουν την επαναπροώθηση τους στην Τουρκία όταν πλησιάζουν την ακτή, προσπαθούν να σκίσουν την βάρκα. Ο συμπατριώτης μας νοιάζεται μόνο για τη βάρκα και τους βάζει τις φωνές. Με το που βγαίνουν οι μετανάστες στην ακτή, οικογένειες, γυναίκες και παιδιά, φοβισμένοι και μούσκεμα, ο συμπατριώτης μας δεν ασχολείται καθόλου μαζί τους αλλά σπεύδει να πάρει τη βάρκα. Δεν ρωτά εάν χρειάζονται κάτι οι μετανάστες δεν τους προσφέρει ένα μπουκάλι νερό… μόνο αδιαφορία και το μόνο που νοιαζόταν η βάρκα..»

Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι όπως βλέπουμε και από τις φωτογραφίες που μας έστειλε ο αυτόπτης μάρτυρας, τον «συμπατριώτη» μας τον συνοδεύει το μικρό παιδί του…..

 Είναι κοινό μυστικό, όλοι έχουμε ακούσει πολλές φορές αυτή την ιστορία τα τελευταία χρόνια στη Λέσβο.

«Συνάνθρωποι» μας καθημερινά παρακολουθούν τις ακτές περιμένοντας να βγουν οι μετανάστες για να κλέψουν τις βάρκες τους πριν τις κατάσχει το Λιμεναρχείο.
Ένα παράξενο κυνήγι φουσκωτών βαρκών έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια στα νησιά μας. Εάν καταφέρουν δε να βρουν και τη μηχανή από τη βάρκα τότε η επιτυχία.
Αρκεί να σκεφτούμε ότι μια βάρκα μπορεί να κοστίζει τουλάχιστον 500 € ενώ οι μηχανές ξεκινάνε από τα 1000 και μπορεί να φτάσουν στα 5,000 €….

 Και όλα αυτά στη Λέσβο, που τα τελευταία χρόνια έχε αναπτυχθεί ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης προς τους μετανάστες, που έχει κάνει το νησί μας σημείο αναφοράς πανευρωπαϊκά για την πρότυπη στάση της τοπικής κοινωνίας στο μεταναστευτικό ζήτημα.

Παρόλ’αυτα υπάρχουν συνάνθρωποι που μας θυμίζουν αυτό που έγραψε κάποτε ο Μπλεζ Πασκαλ, « Άνθρωπος: η δόξα και η ντροπή του σύμπαντος.» ..



Πηγή ➤lesvosnews.

Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου