"Αντίποινα" φοβούνται καταστηματάρχες και κάτοικοι μετά την επέμβαση της αστυνομίας στην Ικτίνου.

elas-lyste.blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤Προβληματισμός και αναστάτωση επικρατεί στους καταστηματάρχες του πεζόδρομου της Ικτίνου, παρά τη χθεσινοβραδινή επιχείρηση της αστυνομίας στα υπαίθρια πάρτι που λαμβάνουν χώρα κάθε βράδυ στην περιοχή. Μία ημέρα μετά την επέμβαση των ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ και τις προσαγωγές ατόμων που δεν έφεραν αστυνομική ταυτότητα (θυμηθείτε εδώ), οι επιχειρηματίες του πεζόδρομου είναι προετοιμασμένοι για τις αντιδράσεις των νεαρών που, όπως λένε, οργανώνουν διαμαρτυρία στο σημείο!

«Ήμασταν ανοιχτά χθες όταν περίπου 60 αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ ήρθαν στη γωνία Ζεύξιδος με Ικτίνου και άρχισαν να πραγματοποιούν ελέγχους, έκαναν κάποιες προσαγωγές, αλλά τα πράγματα ήταν πολύ ήρεμα», λένε στο thestival.gr οι καταστηματάρχες. Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες των καφέ- μπαρ της Ικτίνου, τα υπαίθρια πάρτι οργανώνονται εδώ και περίπου τρία χρόνια κατά τις καλοκαιρινές περιόδους, αλλά η αστυνομία δεν είχε επέμβει παρά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες περίοικων και καταστηματαρχών. «Η κατάσταση είναι τραγική. Έχουμε κάνει πάνω από 30 καταγγελίες στην Αστυνομία αλλά δεν είχε γίνει ποτέ τίποτα. Το πρόβλημα άργησε πολύ να ανακινηθεί και από τις αρχές και από τα ΜΜΕ», λέει ο Χρήστος, υπεύθυνος καφέ-μπαρ της περιοχής.

Ναρκωτικά, συμπλοκές και φόβος για αντιδράσεις

Όπως λένε πολλοί από τους κατοίκους, αλλά και τους ιδιοκτήτες, η συμβολή των δύο πεζοδρόμων Ζεύξιδος και Ικτίνου έχει γίνει σημείο διακίνησης ναρκωτικών (θυμηθείτε εδώ), ενώ τα παιδιά του νηπιαγωγείου και του δημοτικού σχολείου, αντικρίζουν καθημερινά πεταμένες σύριγγες στις αυλές τους. «Έχουμε δει ακόμη και μαχαιρώματα, ενώ έχει φύγει από δω άνθρωπος σε κώμα», λένε στο thestival.gr οι μαγαζάτορες, τονίζοντας ότι δεν αναφέρονται στην πλειοψηφία των νεαρών που διασκεδάζουν στον υπαίθριο χώρο, αλλά σε ένα ποσοστό 15-20%, από τα περίπου 300 άτομα που μαζεύονται κάθε βράδυ. «Η κατάσταση στην οποία αφήνουν το χώρο είναι άθλια και βγαίνουμε όλοι οι καταστηματάρχες τα πρωινά και καθαρίζουμε», λένε χαρακτηριστικά.

Κάποιοι από τους ιδιοκτήτες είναι περισσότερο διαλακτικοί, καθώς δεν ενοχλούνται τόσο από την παρουσία των νεαρών ατόμων, παρά σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. «Το 80% είναι νέα παιδιά που κάθονται έξω και πίνουν τις μπύρες και τα κοκτεϊλάκια τους και στην πλειοψηφία τους είναι ευγενέστατοι. Βέβαια, έρχονται όλοι και ζητάνε να πάνε στην τουαλέτα του μαγαζιού και χρειάζεται να εξηγήσουμε ότι αυτό το πράγμα απαγορεύεται, αφού δεν είναι πελάτες του καταστήματος. Πρόβλημα δημιουργείται, κυρίως, όταν έρχονται και κάθονται εδώ με κιθάρες ή με στερεοφωνικά», τονίζουν οι ιδιοκτήτες των μαγαζιών, συμπληρώνοντας ότι οι κάτοικοι των γύρω πολυκατοικιών αντιδρούν πετώντας κουβάδες με νερό από τα μπαλκόνια, σχεδόν κάθε βράδυ.

Όπως λένε οι καταστηματάρχες, μετά τη λήξη της χθεσινοβραδινής επέμβασης της αστυνομίας, πολλά άτομα συγκεντρώθηκαν και πάλι στη γωνία Ζεύξιδος με Ικτίνου και έμειναν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. «Ακούμε ότι προετοιμάζεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας απόψε το βράδυ και φοβόμαστε ότι τα πράγματα θα είναι χειρότερα μετά την επιχείρηση των Αρχών», λένε στο thestival.gr 

Πηγή ➤ thestival.gr 



Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου