Συνελήφθησαν εννιά τρομοκράτες για το κτύπημα στη Βηρυτό.

elas.lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Στη σύλληψη εννιά ατόμων για το τρομοκρατικό κτύπημα της περασμένης Πέμπτης (12/11) στη Βηρυτό, όπου έχασαν τη ζωή τους 44 άνθρωποι, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές του Λιβάνου. Σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση, οι εφτά προέρχονται από τη Συρία και οι δύο από το Λίβανο.

«Μέχρι στιγμής, έχουν συλληφθεί εννιά άτομα, ο ένας είχε λάβει εντολή να γίνει μάρτυρας (βομβιστής αυτοκτονίας) και οι υπόλοιποι ήταν διακινητές, αναλαμβάνοντας την αποστολή να περνούν τους υποψήφιους δράστες από τα σύνορα της Συρίας», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών του Λιβάνου, Νουχάντ Μασνούκ.

Την ευθύνη για την συγκεκριμένη τρομοκρατική ενέργεια είχε αναλάβει το απόσπασμα του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ. «Το κύκλωμα διακίνησης και εκτέλεσης της επιχείρησης συνελήφθη σε διάστημα μόλις 48 ωρών», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών του Λιβάνου.

Είπε επίσης ότι οι Σύριοι συνελήφθησαν στον παλαιστινιακό καταυλισμό που βρίσκεται στην περιοχή Μπουρχ αλ Μπαραϊνεχ και στην ανατολική συνοικία της πρωτεύουσας του Λιβάνου, Ασραφιέχ, η οποία χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να προετοιμαστεί η επίθεση.

Η αποκάλυψη που προκαλεί σοκ, αφορά το αρχικό σχέδιο των τρομοκρατών, οι οποίοι είχαν σχεδιάσει να στείλουν πέντε βομβιστές αυτοκτονίας σε νοσοκομείο της περιοχής. Όταν όμως διαπίστωσαν ότι φρουρείται από ισχυρές δυνάμεις του στρατού, τότε άλλαξαν το πλάνο τους και επέλεξαν μία περιοχή όπου συγκεντρώνεται πολύς κόσμος.

Πηγή ➤ defencenet



Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου