Αυξήθηκαν οι Αστυνομικοί στην Κύπρο για να προσέχουν τους πολιτικούς.

elas.lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Συνολικά 51 μέλη της αστυνομίας απασχολούνται σήμερα με τη φρούρηση αρχηγών κομμάτων και πρώην κρατικών αξιωματούχων. Τον συνολικό αυτό αριθμό έδωσε χθες στη δημοσιότητα με ανακοίνωσή του το υπουργείο Δικαιοσύνης, εμμένοντας ωστόσο ότι, «για λόγους ασφαλείας και μόνον, δεν μπορεί να ικανοποιηθεί η απαίτηση να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα και ο αριθμός των αστυνομικών που έχουν διατεθεί στον καθένα από αυτούς, αφού αυτό μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλειά τους, γι’ αυτό οι οποιοιδήποτε άλλοι συνειρμοί δεν ευσταθούν».

Αφορμή για την πιο πάνω ανακοίνωση στάθηκαν δηλώσεις του προέδρου των Οικολόγων Γιώργου Περδίκη την ίδια μέρα, με τις οποίες επέκρινε τον υπουργό Ιωνά Νικολάου για το γεγονός ότι σε σχετική απάντησή του προς τη Βουλή είχε υπογραμμίσει ότι «η φύση του θέματος (λόγοι ασφαλείας των επηρεαζομένων) είναι τέτοια που δεν επιτρέπει τη γνωστοποίηση του αριθμού των μελών της αστυνομίας που απασχολούνται στην αστυνομική φρουρά αξιωματούχων και πρώην αξιωματούχων, ούτε των συγκεκριμένων προσώπων στα οποία διατίθεται αστυνομική φρουρά». Ο κ. Περδίκης, ως ηγέτης κοινοβουλευτικού κόμματος, θα πρέπει να σημειωθεί, έχει αποποιηθεί το δικαίωμα για φρούρηση από δύο αστυνομικούς, ωστόσο λαμβάνει ως αντιστάθμισμα 1.000 ευρώ μηνιαίως που αξιοποιεί το κίνημα για έξοδα λειτουργίας. Υπογραμμίζεται δε ότι ο φορολογούμενος πολίτης πληρώνει τουλάχιστον 2.500 ευρώ μηνιαίως κατά μέσο όρο για κάθε αστυνομικό που υπηρετεί στη φρουρά πολιτικών και άλλων.

Ποιοι και πόσους
Ο «Π» εξασφάλισε την επικαιροποιημένη σχετική λίστα με τους αστυνομικούς και πόσοι αναλογούν σήμερα σε καθέναν από τους προαναφερθέντες. Συγκεκριμένα 12 αστυνομικοί φρουρούν τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια. Όσον αφορά στον κ. Χριστόφια, επειδή στο παρελθόν ο «Π» είχε αποκαλύψει σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, προκύπτει πράγματι από εμπιστευτική επιστολή ανώτερου αστυνόμου ότι παρά το ότι έχουν περάσει τρία χρόνια από την ολοκλήρωση της προεδρικής του θητείας, ο κίνδυνος εναντίον της ζωής του, από μεμονωμένα άτομα ή και ομάδες, παραμένει.

Ακολουθούν:

Αβέρωφ Νεοφύτου (πρόεδρος ΔΗΣΥ): 6 αστυνομικοί (λόγω άδειας μητρότητας επί του παρόντος 5).
Άντρος Κυπριανού (γ.γ. ΑΚΕΛ): 6 αστυνομικοί.
Νικόλας Παπαδόπουλος (πρόεδρος ΔΗΚΟ): 6 αστυνομικοί.
Βάσος Λυσσαρίδης (πρώην πρόεδρος Βουλής): 5 αστυνομικοί.
Μαρίνος Σιζόπουλος (πρόεδρος ΚΣ ΕΔΕΚ): 4 αστυνομικοί.
Γιώργος Βασιλείου (πρώην Πρόεδρος Δημοκρατίας): 3 αστυνομικοί.

Δημήτρης Συλλούρης (ως πρόεδρος ΕΥΡΩΚΟ): 2 αστυνομικοί. Ο κ. Συλλούρης είχε παραχωρήσει το δικαίωμά του για φρουρά ασφαλείας στον Νίκο Κουτσού, ωστόσο, μετά την αποχώρηση του δεύτερου από το ΕΥΡΩΚΟ και την έρευνα της επ. Θεσμών για την οικονομία, ζήτησε και έλαβε φρουρά. Αναμένεται όμως ότι σύντομα θα απολέσει αυτό το δικαίωμα, εφόσον πλέον δεν είναι αρχηγός κόμματος.

Νίκος Κουτσού (βουλευτής): 2 αστυνομικοί. Στο παρελθόν είχε τεθεί το θέμα από ποιους κινδυνεύει ο κ. Κουτσού, ως επίσης και ο κ. Λυσσαρίδης, ωστόσο το υπ. Δικαιοσύνης δεν έχει ακόμη καταθέσει πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο επί τούτου για μείωση ή και καθόλου φρούρησή τους. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο κ. Κουτσού θα διατηρήσει τους δύο αστυνομικούς μέχρι το τέλος του 2016!

Γιώργος Λιλλήκας (πρόεδρος Συμμαχίας Πολιτών): 2 αστυνομικοί. Ο κ. Λιλλήκας πήρε το δικαίωμα της φρούρησης μετά από απόφαση του Υπουργικού, καθότι η Συμμαχία Πολιτών είναι κοινοβουλευτικό κόμμα, μετά την προσχώρηση του βουλευτή Νίκου Κουτσού.

Μάριος Καρογιάν (πρώην πρόεδρος Βουλής, τέως πρόεδρος ΔΗΚΟ): 2 αστυνομικοί.
Αλέξης Γαλανός (πρώην πρόεδρος Βουλής): 1 αστυνομικός.
-Μιμή Κυπριανού (σύζυγος πρώην Προέδρου Δημοκρατίας): 1 αστυνομικός.

Αστυνομικό δικαιούται και η κ. Φωτεινή Παπαδοπούλου, η οποία ωστόσο αποποιήθηκε το δικαίωμά της.

Σύντομα αναμένεται να προστεθεί στους πρώην αξιωματούχους και ο νυν πρόεδρος της Βουλής, ο οποίος τώρα φρουρείται από εννιά αστυνομικούς.

Πηγή ➤ Εφημερίδα Πολίτης

Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου