Μαύρη επέτειος σήμερα, για τη μαρτυρική Μεγαλόνησο, λόγω της εισβολής των Τούρκων το 1974.

elas.lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Δυστυχώς η Ιστορία επαναλαμβάνεται.

Στις 20 Ιουλίου 1974, 40.000 Τούρκοι στρατιώτες, με την υποστήριξη της Τουρκικής Αεροπορίας και του Ναυτικού, εισέβαλαν παράνομα στις βόρειες ακτές της Κύπρου. Η απόβαση των Τουρκικών στρατευμάτων που ολοκληρώθηκε σε δύο φάσεις, με περίπου ένα μήνα διαφορά η πρώτη από τη δεύτερη, είχε ως αποτέλεσμα την παράνομη κατοχή του 37% της Κύπρου.

Περίπου 200.000 άνθρωποι εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους, έγιναν πρόσφυγες στην ίδια τους την πατρίδα, περίπου 4.000 σκοτώθηκαν, και 1.619 δηλώθηκαν αγνοούμενοι.

Η προδοσία συνεχίζεται , για το Εθνικό αυτό θέμα της Κύπρου, μέχρι και σήμερα...




Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου