"Δεν θα φτάσεις ποτέ στον προορισμό σου, αν σταματάς και ρίχνεις πέτρες σε κάθε σκύλο που γαβγίζει".


ΛΥΣΤΕ blog ➤ Είναι βαρύ το φορτίο της ευθύνης, το ξέρεις καλά. Δεν είναι για όλους τα δύσκολα και τα παλικαρίσια, κι αυτό το ξέρεις.Γι΄αυτό βρίσκεσαι εσύ εκεί έξω και δέχεσαι χτυπήματα, αντί για τον οποιονδήποτε. Γι’ αυτό σε χλευάζουν και σε υποτιμούν, γιατί δεν είναι φτιαγμένοι από τη δική σου στόφα, δεν σε καταλαβαίνουν, δεν θα μπορέσουν ποτέ τους να καταλάβουν, δεν έχουν ιδέα τι είναι αυτό που πρεσβεύεις και πάση θυσία υπερασπίζεσαι.

Αν μπορούσα να σου μιλήσω απόψε, θα σου έλεγα πως είμαι περήφανος για σένα. Θα σε κερνούσα καφέ ή τσιγάρο, αλλά ποτέ παρηγοριά, γιατί δεν τη χρειάζεσαι. Είσαι πολύ πιο δυνατός από τα λόγια.
Είσαι η ίδια η πράξη.

Το βλέπω κάθε φορά που στέκεσαι στην πρώτη τη γραμμή και γίνεται το σώμα σου ένα με την ασπίδα που κρατάς. Το βλέπω κάθε φορά που θυμώνεις, απογοητεύεσαι, που αδικείσαι και που παρ’ όλα αυτά δεν εγκαταλείπεις, σφίγγεις τα δόντια και συνεχίζεις.

Κάποιοι θα σπεύσουν να σε κατηγορήσουν εκ νέου διαβάζοντας αυτές τις λέξεις. Αγνόησέ τους. Αγνόησέ τους επειδή όπως είπε κάποτε και ο Τσώρτσιλ, “δεν θα φτάσεις ποτέ στον προορισμό σου, αν σταματάς και ρίχνεις πέτρες σε κάθε σκύλο που γαβγίζει”.

Κάποιοι άλλοι, θα γράψουν μηνύματα συμπαράστασης, υποστήριξης, θα σε ευχαριστήσουν έστω και νοερά από τα βάθη της ψυχής τους.

Θα σου πουν όπως κι εγώ ότι είναι περήφανοι για σένα, πως προσεύχονται να αντέχεις το βάρος που επωμίστηκες για λογαριασμό δικό μας και της πατρίδας μας.

Πως αν βρίσκονταν δίπλα σου απόψε θα σε κερνούσαν καφέ ή τσιγάρο, αλλά ποτέ παρηγοριά, γιατί δεν τη χρειάζεσαι:

Εσύ είσαι η ίδια η ΕΛΛΑΔΑ.

Πηγή ➤ elas-lyste

Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου