«Κοιμάμαι στο γραφείο» -Τα ακριβά ενοίκια αλλάζουν ριζικά τον τρόπο ζωής.

elas-lyste_blogspot

Αποτελεί πονοκέφαλο για τους εργαζόμενους αλλά αποδεικνύεται γρίφος και για τους επιχειρηματίες: κακοπληρωμένοι υπάλληλοι δεν έχουν να πληρώσουν για ενοίκιο.

Ο Bertrand Bailly, γενικός διευθυντής της εταιρείας συμβούλων  Davidson πλήρωσε 1 εκατ. ευρώ για «να αγοράσει και να επισκευάσει ένα ερειπωμένο σπίτι» στο κέντρο της Γαλλίας. Από τον επόμενο Οκτώβριο 9 από τους εργαζόμενους στην εταιρεία του θα μένουν σε αυτό το σπίτι πληρώνοντας 25% λιγότερο ενοίκιο από ό,τι στην ελεύθερη αγορά.

Ο κύριος  Bailly δεν είναι μια μεμονωμένη περίπτωση. Το 40% των επιχειρήσεων αναφέρουν ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα με την κατοικία των εργαζομένων τους, σύμφωνα με έρευνα του Κέντρου για τη μελέτη και την παρατήρηση των συνθηκών ζωής (Credoc).

Πολλές εταιρείες αναγκάζονται να επενδύουν σε διαμερίσματα. Η Axon cable, η οποία βρίσκεται σε αγροτική περιοχή στη Μάρνη της Γαλλίας επισκεύασε περίπου 30 κατοικίες για τους υπαλλήλους της. «Εγινε απαραίτητο, κανένας δεν ερχόταν να δουλέψει εδώ αν δεν είχαμε κατοικία» εξηγεί η υπεύθυνη ανθρώπινου δυναμικού Bettina François στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο 24χρονος μηχανικός Valentin Maurice είναι ενοικιαστής στο αφεντικό του. «Είναι ένα καλό επιχείρημα για τις επιχειρήσεις. Αυτό μας επιτρέπει να εργαζόμαστε χωρίς να αγοράζουμε αυτοκίνητο και να εξοικονομούμε χρήματα αφού το ενοίκιο που πληρώνουμε στο αφεντικό είναι 150 ευρώ το μήνα».

Το πρόβλημα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο για τους εποχικούς εργαζόμενους. Ενας ξενοδόχος στην περιοχή Σέτ στην ορεινή Γαλλία δεν μπόρεσε να ανοίξει γιατί δεν έβρισκε εργαζόμενους. Ενας άλλος στο Βαλ ντ Ιζέρ αναγκάστηκε να παραχωρήσει δωρεάν 4 διαμερίσματα στους υπαλλήλους του για να τους κρατήσει.

Πηγή ➤ iefimerida

Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου