To ΓΕΝ εμβολιάζει και θωρακίζει την υγεία των στελεχών του.Για Αστυνομικούς-Στρατιωτικούς και πολίτες τι... ΚΕΕΛΠΝΟ-εφιστά την προσοχή για τυχόν μετάδοση ασθενιών όπως(ελονοσία, Δάγκειος πυρετός, ιός Ζika, νόσος Chikungunya).ΛΥΣΤΕ blog ➤ Τελείωσε σύμφωνα με πληροφορίες η διαδικασία εμβολιασμού των στελεχών του ΓΕΝ στις δομές φιλοξενίας προσφύγων. 


Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού τελείωσε τον εμβολιασμό του προσωπικού του που κάνει υπηρεσίες σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων. 

Μέχρι την περασμένη Τετάρτη  είχαν ολοκληρωθεί οι εμβολιασμοί σε όλο το προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού που εμπλέκεται, και σε όσους θα εμπλακούν όπως για παράδειγμα όσοι κληθούν να υποστηρίξουν το νέο Κέντρο στον Σκαραμαγκά. Η κίνηση στοχεύει στην ενίσχυση της προστασίας των στελεχών του ΓΕΝ και στην θωράκιση της υγείας τους. 

Τα εμβόλια που χορηγούνται είναι τα ακόλουθα: 
Διφθεριτιδας, τετάνου, κοκκύτη, πολυομυελίτιδος
Ηπατίτιδας Α' και ηπατίτιδας Β'
Ιλαράς-Ερυθράς-Παρωτίτιδας
Ανεμοβλογιάς
Εποχικής γρίπης
Ο εμβολιασμός ανάλογα με το τύπο και τις απαιτούμενες δόσεις θα διαρκέσει έως 6 μήνες.

Γινόμαστε καθημερινά δέκτες ερωτήσεων-παραπόνων από απλούς πολίτες αλλά και στελέχη των
ενόπλων δυνάμεων και λοιπών σωμάτων ασφαλείας(αστυνομία-πυροσβεστική). 

Το Προσφυγικό και Μεταναστευτικό είναι ένα πρόβλημα το οποίο θα απασχολήσει για αρκετό καιρό, απ’ ό,τι φαίνεται, την πατρίδα μας. Είναι ένα πρόβλημα το οποίο εκτός από κοινωνικές, οικονομικές και  εθνικές προεκτάσεις, έχει και υγειονομικές προεκτάσεις.

Ρωτάμε εάν όλοι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες οι οποίοι εισέρχονται στη χώρα μας, υπόκεινται σε κάποιον υγειονομικό έλεγχο, δεδομένου ότι το επιδημιολογικό προφίλ λοιμώξεων αυτών των ανθρώπων που έρχονται από τη Συρία, το Ιράκ, το Μπαγκλαντές, το Αφγανιστάν, είναι τελείως διαφορετικό απ’ αυτό που έχουν οι Ευρωπαίοι και οι Έλληνες.
Η αλήθεια ειναι ότι ότι δεν γίνεται σοβαρός έλεγχος στους μετανάστες και τους πρόσφυγες.και «το μεγάλο πρόβλημα είναι οι κακές συνθήκες διαβίωσης, στέγης, διατροφής και βεβαίως ατομικής υγιεινής, που σε ορισμένες περιοχές όπου φιλοξενούνται αυτοί οι πρόσφυγες είναι προβληματικές, όπως είναι κυρίως στην Ειδομένη»

Το ΚΕΕΛΠΝΟ σημειώνει σε επείγουσα αναφορά του στις 15/3/2016 θεωρείται υπαρκτός ο κίνδυνος εγχώριας μετάδοσης επικίνδυνων ασθενειών σε ευάλωτες περιοχές που υποδέχονται ή φιλοξενούν μετανάστες-πρόσφυγες από ενδημικές χώρες. Ο κίνδυνος αυτός μετάδοσης αφορά τόσο σε μετανάστες-πρόσφυγες, όσο και στον τοπικό πληθυσμό (κατοίκους και εργαζόμενους).


Το ίδιο έγγραφο τονίζει επίσης ότι, στις περιοχές και στους χώρους φιλοξενίας μεταναστών-προσφύγων , κρίνεται άκρως απαραίτητη η διασφάλιση ικανοποιητικών συνθηκών διαβίωσης, ύδρευσης, αποχέτευσης και διαχείρησης απορριμάτων, και μείωση στο μέτρο του δυνατού των συνθηκών συγχρωτισμού.


Στο έγγραφό του το ΚΕΕΛΠΝΟ εφιστά την προσοχή και στον τοπικό πληθυσμό (πλησιον HotSpot) για τυχόν μετάδοση των επικίνδυνων ασθενιών (ελονοσία, Δάγκειος πυρετός,  ιός Ζika, νόσος Chikungunya) και τους καλεί να πάρουν μέτρα αυτοπροστασίας όπως να τοποθετήσουν σίτες στα παράθυρα, να ψεκάζονται με ειδικά εντομοαπωθητικά και να κυκλοφορούν τους καλοκαιρινές μήνες με τα κατάλληλα ρούχα (παντελόνι, μακρυμάνικα μπλουζάκια κτλ.).

Ρωτάμε τους  δήμους και τις Περιφέρειες εάν έχουν προγραμματισει να προβούν άμεσα σε ψεκασμούς για την καταπολέμηση των κουνουπιών και στην δημιουργία αποχετεύσεων, αφού όπως αναφέρει "θεωρείται υπαρκτός ο κίνδυνος εγχώριας μετάδοσης ελονοσίας και άλλων επικίνδυνων ασθενιών σε ευάλωτες περιοχές που υποδέχονται ή φιλοξενούν μετανάστες - πρόσφυγες από ενδημικές χώρες".
Θα θέλαμε να ρωτήσουμε μετά από το έγγραφο του ΚΕΕΛΠΝΟ τι σκοπεύουν να κάνουν οι αρμόδιοι
και κατά συνέπεια η κυβέρνηση για να προστατέψει και τους γηγενείς εκτός από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες τους οποίους δηλώνει και εντύπως ότι αγαπά, πιστεύουμε ότι σκέπτεται και συμμερίζεται τις κακουχίες όλων. Μήπως όμως θα πρέπει να προσπαθήσει το κράτος να γίνει πιο αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση αυτής της κατά γενικής ομολογίας μεγάλης κρίσης, πριν η αλληλεγγύη που έχει δείξει η κοινωνία μέχρι σήμερα σ' αυτούς τους ανθρώπους μετατραπεί σε κάτι άλλο; 


Πηγή ➤ elas-lyste.blogspot/onalert/vimaonline/healthreport

Share on Google Plus

gamers της πλάκας πολυ γελιο

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου