Ποια είναι η Μαρία Στέφη που αποφυλάκισε τον κατηγορούμενο για τη δολοφονία δύο αστυνομικών στου Ρέντη..



Αυτή η ξανθιά κυρία είναι η πρώτη γυναίκα διευθύντρια Κορυδαλλού στην ιστορία των ελληνικών φυλακών. Η Μαρία Στέφη είναι αυτή που υπέγραψε για να αποφυλακιστεί παράνομα ο 20χρονος κατηγορούμενος από το Καζακστάν για το στυγερό έγκλημα στου Ρέντη. Ο εγκληματίας αφέθηκε παράνομα ελεύθερος στις 2 Οκτωβρίου αφήνοντας εμβρόντητη την

Ελλάδα για το «τρύπιο» σύστημα της ελληνικής Δικαιοσύνης και των ελληνικών φυλακών.

Λάθος, παρανόηση, τρελό σύστημα Δικαιοσύνης; Οπως κι αν έχει θα είναι ατιμωτικό για την Ελλάδα να μην τιμωρηθεί κανείς γι'αυτό το σοβαρό λάθος, το οποίο είναι επιφαινόμενο μιας δραματικής κατάστασης που επικρατεί στις φυλακές Κορυδαλλού αλλά και στον χώρο της Δικαιοσύνης.

Ενας άνθρωπος που κατηγορείται ότι συμμετείχε στη στιγερή δολοφονία δύο αστυνομικών πριν από ενάμιση χρόνο, ο 20χρονος ομογενής από το Καζακστάν, πήρε φύλλο εξόδου από τον Κορυδαλλό, χωρίς κανείς να τον ενοχλήσει. Με απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης η Μαρία Στέφη, αλλά και δυο σωφρονιστικοί υπάλληλοι για την αποφυλάκιση κατηγορημένου που εμπλέκεται στην δολοφονία δυο αστυνομικών στου Ρέντη τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Η τσαούσα των φυλακών

Η Μαρία Στέφη, από το 2010 ήταν διευθύντρια του νοσοκομείου των φυλακών Κορυδαλλού.

Τον Μάρτιο του 2012, με απόφαση του τότε υφυπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Πεταλωτή, ανέλαβε καθήκοντα διευθύντριας στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο πατέρας της Γιώργος Στέφης, υπάλληλος στον Κορυδαλλό, την έπαιρνε μαζί του στις φυλακές όταν ήταν ακόμη παιδί.

Απόφοιτη του Παντείου (Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σπουδών), με μεταπτυχιακό στο Τμήμα Διοίκησης Πολιτισμικών Μονάδων του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, έχει συμμετάσχει σε προγράμματα εκπαίδευσης σωφρονιστικών υπαλλήλων, αξιολόγησης δημοσίων υπαλλήλων και εφαρμογής μεταναστευτικής πολιτικής.

Κατά τη διάρκεια της θητείας της ως υπαλλήλου του Τμήματος Διοίκησης στις φυλακές Κορυδαλλού ασχολήθηκε με την εκτέλεση ποινών καθώς και με θέματα αλλοδαπών (απελάσεις, μεταφορές, εκδόσεις, παραμονή με όρους στη χώρα), ενώ παλαιότερα ήταν επιφορτισμένη με μεταγωγές κρατουμένων.

Οταν η κυρία Στέφη ανέλαβε τα καθήκοντά της ως πρώτης γυναίκας διευθύντριας στις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού, αντιμετώπισε ένα σκληρό επεισόδιο στην Δ' Πτέρυγα της φυλακής. «Είχε ξεφύγει ο έλεγχος μεταξύ των αλλοδαπών κρατουμένων και σπάσαν κεφάλια» έλεγε εμπιστευτικά παλαιό στέλεχος του Κορυδαλλού στο Βήμα.

«Η Μαρία τα κατάφερε. Εδωσε τις κατάλληλες οδηγίες, αφού προηγουμένως την είχαν γυρίσει από το σπίτι της, μπόρεσε να ελέγξει το επεισόδιο και να κάνει τις κρίσιμες μετακινήσεις για να υπάρξει ησυχία στις φυλακές». Αυτό ήταν και το πρώτο crash test για τους συναδέλφους της στον Κορυδαλλό, οι οποίοι μπορεί να την αποκαλούν «τσαούσα των φυλακών», κάπου μέσα τους όμως αμφέβαλλαν αν μπορεί να σταθεί σε αυτή τη θέση.

Η Μαρία Στέφη άρχισε να ασχολείται με τον χώρο των φυλακών μετά τη συμμετοχή της σε διαγωνισμό το 1993. Τότε δεν προσελήφθη αλλά δικαιώθηκε με δικαστική απόφαση το 1999 και ο διορισμός της υπολογίστηκε αναδρομικά από τις 31 Δεκεμβρίου του 1993.

Κατέρρευσε όταν έμαθε την αποφυλάκιση

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στις 2 Οκτωβρίου, ημέρα που αποφυλακίστηκε παράνομα ο εγκληματίας, η Μαρία Στέφη δεν ήταν στον Κορυδαλλό, ένα οικογενειακό θέμα την είχε κρατήσει μακριά από τις φυλακές.

Οταν έμαθε τι είχε συμβεί με την αποφυλάκιση του κρατουμένου κατέρρευσε, λένε άνθρωποι στο στενό της περιβάλλον.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο ήδη διενεργείται από την εισαγγελέα Εφετών – επόπτη των φυλακών Κορυδαλλού προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αποφυλακίσθηκε από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, ο συγκεκριμένος κρατούμενος. Η έρευνα διενεργείται για τη διαπίστωση πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης ουδεμία ενημέρωση είχε από την εισαγγελία, τις αρμόδιες αρχές και τη Διεύθυνση των φυλακών για το συμβάν και τη προκαταρκτική εξέταση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Τι έγινε στο μακελειό του Ρέντη

Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με την αστυνομία, στις 18:37 της 1ης Μαρτίου 2001 όταν το Κέντρο Επιχειρήσεων της Aμεσης Δράσης ενημερώθηκε τηλεφωνικά για διάπραξη ληστείας σε περίπτερο, επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας 337 στο Μενίδι, από τρεις δράστες και δόθηκαν στοιχεία του αυτοκινήτου στο οποίο επιβιβάσθηκαν.

Μετά από λίγα λεπτά το αυτοκίνητο εντοπίσθηκε επί της Λεωφόρου Κηφισού, με κατεύθυνση προς Πειραιά και ακολούθησε καταδίωξη από Αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ και περιπολικά αυτοκίνητα.

Λίγη ώρα αργότερα στον παράδρομο της Λεωφ. Κηφισού στην περιοχή Αγίου Ιωάννη Ρέντη και ενώ η καταδίωξη συνεχίζονταν οι δράστες ακινητοποίησαν απότομα το αυτοκίνητο, αποβιβάσθηκαν από αυτό και άρχισαν να πυροβολούν επανειλημμένα με καλάσνικοφ και πιστόλι κατά των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 22χρονου αστυνομικού Γιώργου Σκυλογιάννη και του 23χρονου συναδέλφου του Γιάννη Ευαγγελινέλη και τον τραυματισμό άλλων δύο αστυνομικών.


Πηγή ➤  iefimerida.gr



Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου